Apolitični

Cetinski kraj u znaku maškara

I u Sinju se, kao i diljem Cetinske krajine, ovih dana zahuktavaju krnjevalske aktivnosti. Kao i dosadašnjih i ove godine Krnjevalska udruga grada Sinja priprema iznenađenja za ljubitelje poklada, plesa i zabave, ali i onih koji vjernu čuvaju stoljetnu tradiciju održavanja pokladnih svečanosti.
Početak „vladavine” krnjevala tradicionalno se obilježava preuzimanjem ključeva grada od gradskih vlasti. Sinjski krnjevali preuzet će ih od predstavnika Grada Sinja u subotu, 16. siječnja, u 18 sati na Pjaci. Nakon otvaranja očekuje se niz aktivnosti koje je nabrojio predsjednik Krnjevalske udruge grada Sinja, Ivan Milošević Saki:
„Ove godine smo pripremili bogat program. Prošle godine nam nije bilo KrnjevalFesta, a ni Večeri sjećanja. Sjetit ćemo se jedne osebujne ličnosti koja je našem gradu pridonijela mnogo toga. Zakazane su i tradicionalne tripicijada i aramabašijada, te maskenbal za mlade i maskenbal za odrasle”.
Sinjski krnjevali će se u Večeri sjećanja, 27. siječnja 2016., prisjetit jednog od osnivača navijačke skupine „Maligani”, člana Klape Sinj i člana Krnjevalske udruge grada Sinja, Tonća Nikolića Malore.
Ostale navedene aktivnosti na rasporedu su od 16. siječnja do 7. veljače 2016. Spomenimo i kako će Krnjevalska udruga grada Sinja sudjelovati i u 2. smotri maškara koju organizira Grad Sinj.
Grad alkara poziva vas na sudjelovanje u ovogodišnjim karnevalskim i pokladnim svečanostima.

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.