Apolitični

Cetinjani na 10. susretu KUD-ova „More i ravnica”

Članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja ovog tjedna sudjeluju na 10. susretu KUD-ova u Novom Vinodolskom.

Ova manifestacija koju na poseban način čuva baštinu, kulturu, običaje i tradiciju održava se ove subote (7. svibnja) pod nazivom Deseti Susret KUD-ova „More i ravnica” Novi Vinodolski s početkom u 18 sati. Nastupi KUD-ova najavljeni su na Trgu Vinodolskog zakona, a prije toga u mimohodu KUD-ovi će proći Korzom hrvatskih branitelja. U slučaju lošeg vremena, Susret će se održati u Domu kulture Novi Vinodolski.


Na Susretu KUD-ova sudjelovat će: KUD „Josip Kozarac” Štitar, KUD „Rečica” iz Rečice, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja Sinj, KUD „Bribir” iz Bribira, KUD „Vatroslav Lisinski” Crikvenica, KUD „Dicmo” Dicmo, KUD „Ilija Dorčić”Novi Vinodolski.
Organizatori su: KUD „Ilija Dorčić” Novi Vinodolski i Centar za kulturu, a pokrovitelji Grad Novi Vinodolski, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica grada Novi Vinodolski.
Polazak iz Sinja planira se u subotu u 10 sati, a mi im želimo s alkarskim pozdravom čvrstu desnicu i oko sokolovo u očuvanju naše baštine i kulturne prošlosti!

Izvor i foto: ferata.hr