Apolitični

Cetina Adventure i TTK Strka organiziraju utrku: Sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe

Cetina Adventure i TTK Strka organiziraju utrku: Sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe

Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure u suradnji sa TTK Strka organizira kratku trail utrku u okolici Sinja. Utrka je dio zimske Strka lige. Prva utrka će se održati u Splitu na Marjanu 08.01. dok je datum sinjske utrke vikend iza, odnosno 14.01.

Sama utrka je trail prirode što znači da je cijela označena trakicama tako da trkači cijelo vrijeme mogu biti sigurni da su na pravom putu. Utrka je duljine 6,8 kilometara sa 420 metara uspona te sa oko 420 metara silaska. Proteže se dijelom preko gore Visošnice, a dijelom prolazi kroz kanjon Sutine, a cijela se iznimno zanimljiva staza nalazi u području koje spada u „značajni krajobraz“ iznimne ljepote u što će se sudionici utrke moći i sami uvjeriti.

Utrka se održava otprilike 4 kilometra od Sinja, u smjeru Muća, na izlazu iz mjesta Radošić. Start utrke je u 10:00 sati, a same prijave se vrše prije samog starta tako da je potrebno doći otprilike pola sata prije početka utrke. Startnina je siboličnih 5 kuna, a cijeli novčani iznos prikupljen od startnina ide u humanitarne svrhe, s tim da svatko od sudionika može donirati dodatni iznos po svom izboru ukoliko to žele

Svi natjecatelji će na startu utrke dobiti startne brojeve sa kartonima na kojima su ucrtane kontrolne točke. Duž staze će se nalaziti 4 kontrolne točke na kojima će trkači moći označiti svoje kartone. Staza je kružna tako da se start i cilj nalaze na istom mjestu. Što se tiče opreme sudionici sa sobom trebaju imati mobitel i puno dobre volje, limit unutar kojega staza treba biti prijeđena je 2 sata tako da su naša vrata otvorena sudionicima svih životnih dobi, sa iznimkom da mlađi od 18 godina mogu nastupiti samo uz prisustvo punoljetne osobe.

Sve dodatne informacije i pitanja možete naći na facebook stranici Cetina Adventure avanturističkog kluba gdje nam se možete javiti sa svim pitanjima koja vas zanimaju.