Apolitični

„Cetina Adventure“ dodiruje prirodne ljepote cetinskog kraja

Cetina, pitoma rijeka koja povezuje nekoliko gradova dalmatinskog zaleđa sa svim svojim ljepotama, nudi različite mogućnosti turistima, rekreativcima, ljubiteljima prirode, ribolovcima. Lipanj je izvrstan za upoznavanje svih njezinih čari, a upravo to možete ostvariti u šestom danu ovog mjeseca, točnije na pustolovnoj utrci „Cetina Adventure“.

Da biste doživjeli povišeni adrenalin riječnog ugođaja pobrinuli su se organizatori, klub avanturističkih sportova Cetina Adventure uz potporu planinarskog društva Svilaja, avanturističkog kluba Osmica i biciklističkog kluba Vlaji – Sinj. Svi oni ističu zajednički cilj, a to je sveopća promocija i promicanje športa i jedinstvenih područja i krajobraza cetinskog kraja. Domaćini utrke najavljuju doživljaj za pamćenje jer utrka prolazi kroz rijeku Cetinu, divlji krajolik dijela Kamešnice i Dinare, i završava u središtu grada alkara.
Nekoliko je različitih pomagala, plovila i artikala prisutno u utrci; na raspolaganju su tako vožnja kajakom, plivanje, vožnja MTB-a, zahtjevno penjanje, skokovi sa stijena u vodu, prelazak preko užeta i razna druga iznenađenja. Ovakav način savladavanja prirodnih prepreka i nametnutih izazova, kroz druženje i timsko natjecanje, ohrabruje i jača duh čovjeka te nas potiče na športsko i kvalitetnije razmišljanje o provođenju slobodnog vremena. Pobijediti u ovakvom načinu natjecanja i nije imperativ; ono testira izdržljivost duh i snagu volje. Kao zaljubljenici u ove nesvakidašnje avanturističke športove imate priliku na jedinstven način ući u dubinu krajolika, upoznati još uvijek nedirnute prirodne ljepote Cetinske krajine i Dalmatinske zagore. Lijepa je u svim svojim segmentima i na dohvatu je ruke. Stoga, ispružite ruke i prihvatite je. Očekujemo vas na pustolovnoj utrci „Cetina Adventure“ prve subote u lipnju.

Više u kategoriji: Hobi; Turizam

D. Šabić, mag. nov.