Apolitični

Čestitke iz Madrida, Bordeauxa, od Vlade RH, ministra turizma

Sa svih strana i na sve načine – osobno ili SMS-ovima, mailovima, tweetovima, lajkovima i komentarima na Facebooku, ili na bilo koji drugi način – uspjeh Zadra i njegovo proglašenje za najbolju destinaciju u Europi s puno podrške i ljubavi dijele Zadrani i Hrvati diljem domovine i svijeta, kao i brojni turistički partneri ili kolege iz biznisa.
Gradu koji se – po preporuci European Best Destinations portala – mora vidjeti odmah su se javili predstavnici turističkih društava iz Bordeauxa i Madrida te nacionalna turistička organizacija iz Portugala, zračni prijevoznici Ryanair, Lufthansa i Croatia Airlines, veliki tour-operatori poput njemačkog TUI-a, a s porukom – želimo vam puno uspjeha i još puno ovakvih lijepih priznanja u budućnosti! – riječi podrške uputili su djelatnici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Sjajan rezultat Zadra na izboru European Best Destinations portala podržala je i Vlada Republike Hrvatske, pored njih i brojni djelatnici sustava Hrvatske turističke zajednice, Globalni PR tim te Jelena Bilić, direktorica praškog Ureda HTZ-a u Češkoj Republici.
– Šaljite odmah fotografiju Morskih orgulja i Pozdrava suncu! – zatražila je Bilić kako bi priču o Zadru što prije plasirala u češke medije.
Srdačna čestitka stigla je i od djelatnika Turističke zajednice grada Zagreba koja je glavni grad Hrvatske promovirala u prvu europsku adventsku destinaciju, a s pismom podrške javio se i ministar turizma Anton Kliman.
– Čestitam Zadru na velikom postignuću. Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Nadam se kako će to biti motivacija za unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. Vi ste dokaz kako se trud isplati – napisao je ministar Kliman.

Javio se čestitkom i predsjednik Uprave riječke Jadrolinije Alan Klanac, direktorica Sektora za turizam hrvatske gospodarske komore Leila Krešić Jurić, tweetali su ili pisali o uspjehu Zadra televizijske zvijezde Dnevnika Nove TV i RTL-ova reporterka Nikolina Radić Ančić, a viša stručna savjetnica u Ministarstvu turizma, Zadranka Helena Simoni Račić, uspjeh svoga grada podijelila je s Turističkom zajednicom grada Zadra. Evo što je napisala:
– Kao vaša sugrađanka koja živi i radi u Zagrebu, vjerovala sam svim svojim srcem u uspjeh i pobjedu i za to smo glasali! Da nije bilo vas koji ste svojim radom i trudom u ljubavi vjerovali u to što radite, ne bi bilo uspjeha.
I na kraju, iz mora poruka i čestitki, izdvajamo i jednu koju je iz Japana poslao novinar Kazuto Sassa zahvalivši se na pomoći djelatnicima zadarskog TZ-a prilikom Tuna, Sushi & Wine festivala:
– Uživao sam u Zadru.- poručio je japanski novinar koji je priču o Zadru podijelio s gledateljima nacionalne japanske televizije.

 

Bordeaux se turistički osladio titulom najbolje destinacije

Kakve turističke rezultate izbor EBD portala može donijeti pobjedniku, u ovogodišnjem slučaju Zadru? – pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti početkom sljedeće godine, kada se turistički promet i ukupno poimanje turizma u Zadru stavi pod povećalo. Kako se to laskavo priznanje i vrhunska turistička preporuka može pretočiti u uspjeh pokazao je primjer Bordeauxa, prošlogodišnjeg pobjednika izbora za najbolju europsku destinaciju. Ukupni turistički promet u Bordeauxu povećao se za gotovo 16 posto, dok je broj međunarodnih dolazaka zabilježenih na aerodromu Bordeaux Merignac Airport porastao za 10,7 posto! Prvi čovjek turizma u Bordeauxu Nicolas Martin pohvalio se još jednom činjenicom proizašlom iz prošlogodišnje pobjede Bordeauxa u izboru za najbolju europsku destinaciju portala European Best Destinations: prihodi po sobi u svim kategorijama hotela u Bordeauxu porasli su za čak 12,26 posto, pri čemu su zabilježeni izrazito veći dolasci gostiju iz Britanije, Njemačke, Španjolske, Švicarske, Belgije i Italije. Dakle, najrazvijenijih europskih zemalja.

Više u kategoriji: Turizam; Život
Izvor i foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.