Apolitični

Čestitamo najboljim trogirskim športašima!

Sportaši grada i njihovi treneri okupili su se ovog tjedna u prostoru Kneževa dvora kako bi proglasili najbolje trogirske sportaše u 2015. godini na manifestaciji koju je organizirala Zajednica športskih udruga Trogira u suradnji sa Savjetom mladih grada Trogira. Uvodnu riječ su im uz nazočnost zamjenika gradonačelnika, Filipa Anđelića i Radovana Slade – Šilovića, bivših istaknutih sportaša i predstavnika svih sportskih organizacija, uputili gradonačelnik Ante Stipčić, predsjednik zajednice Marin Pavković i predsjednik Savjeta mladih grada Trogira Toni Cvijanović, koji su im poželjeli da se nastave baviti sportom i promovirati svoj grad ma gdje bili. Posebna priznanja za promicanje trogirskog sporta uručena su sportašima i sportašicama koji svoje sportske karijere grade izvan grada Trogira.
Priznanja su dobili:
MAGDALENA EČIMOVIĆ, rukometašica koja je ponikla u ŽENSKOM RUKOMETNOM KLUBU TROGIR, sada standardna seniorka prvoligaša SPLIT 2010. te kadetska i juniorska reprezentativna vratarka, svojevremeno proglašena trećom vrataricom svijeta u kadetskoj konkurenciji.
SUNČICA LOZIĆ, koja je karijeru započela u KLUBU RITMIČKO SPORTSKE GIMNASTIKE RUSULICE, a već je na samom početku osvojila brojne medalje i ostvarila zapažene rezultate. Po preporuci HRVATSKOG GIMNASTIČKOG SAVEZA prelazi na A program koji radi po pravilniku svjetske gimnastičke organizacije. S radom nastavlja u privatnom angažmanu s inozemnim trenerima. Do sada je osvojila 55 medalja, od čega 27 zlatnih, 14 srebrenih i 14 brončanih. Aktualna je državna prvakinja i članica gimnastičke reprezentacije Hrvatske. Sama kaže da je san svakog sportaša Olimpijada, a ona je na pravom putu da svoj san ostvari na olimpijskim igrama u Tokiju 2020.
– ANJA ŠKARA, koja je ponikla u ŽKK-u TROGIR, karijeru gradila u ŽKK-u SOLIN I ŽKK-u SPLIT, a trenutno je standardna članica ZAGREBAČKE TREŠNJEVKE, standardna reprezentativka te članica osvajača europskog prvenstva u sveučilišnoj košarci.
MARIETA RUNJIĆ, koja je ponikla u ŽOK-u TROGIR, karijeru nastavila u ŽOK-u MARINA KAŠTELA, a sada studira i igra na Sveučilištu u Teksasu, San Antonio. Svojevremeno je s nepunih 13 godina nastupila za seniorsku ekipu, a da je standardna kako kadetska i juniorska reprezentativka, ne treba ni spominjati.
– IVAN IVKOVIĆ, koji je ponikao u MRK-u TROGIR, karijeru nastavio u Zagrebu, a sada je standardni član priznatog europskog kluba TATRAN IZ BREŠOVA.
Nagrade za uspjehe ostvarene u 2015. godini osvojili su:
Najbolja sportašica je ANA PALADA – kickboxing klub Trogir, državna prvakinja u disciplini light contact za starije kadete i srebrena na državnom prvenstvu u disciplini kick light i brončana u disciplini point fighting.
Najbolji sportaš grada za 2015. je JOSIP PALADA – kickboxing klub Trogir, treće mjesto na europskom prvenstvu u San Sebastianu – Španjolska u disciplini kick light za juniore, te 4. mjesto na istom natjecanju u light contactu.
U kategoriji za najbolju mušku ekipu za 2015. godinu nagrađena je ekipa MUŠKI RUKOMETNI KLUB TROGIR – GENERACIJA 2002./2003. za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu države, čime su ujedno pokazali napredak i popravili plasman, lani su bili treći na istom natjecanju.
U kategoriji najbolja ženska ekipa grada za 2015. godinu nagradu je osvojila mlađa kadetska ekipa KLUBA RUKOMETNE MLADEŽI „TROGIRKA”, čije su članice osvajačice 19. Sportskih igara mladih; desetog mjesta na državnom prvenstvu RH te su osvajačice međunarodnog turnira u Međugorju.
U kategoriji sportski djelatnik grada za 2015 god. nagrađen je ĐANI LUČIN, predsjednik MRK-a TROGIR.
U kategoriji najbolji trener nagrađen je JOZO PALADA – KICKBOXING KLUB TROGIR .
Uz priznanja koja su im dodijeljena klubovi će im osigurati sportsku trenirku, koju će im kao uspomenu na velike uspjehe u športu financirati Zajednica športskih udruga Trogira.

– Nagrade i priznanja nalaze se u rukama svojih dobitnika, a mi uistinu možemo reći da smo ponosni što na području ovako malenog grada imamo velike sportaše te da su njihov rad, trud i odricanje itekako zamijećeni – kazala je ispred Savjeta mladih grada Trogira, Jelena Đorđević, moderator večeri, koju su prigodnim nastupom uzveličali Nenad Kovačev i Miro Miše.
Čestitamo od srca svim nagrađenim športašima i kolektivima!

Više u kategoriji: Šport; Život
Izvor i foto: trogir.hr
D. Šabić, mag. nov.