Apolitični

Čestitamo nagrađenima na Danu Splitsko-dalmatinske županije

Svečano je bilo u ekskluzivnoj dvorani amfiteatra na Medicinskom fakultetu u Splitu prilikom obilježavanja Dana Splitsko-dalmatinske županije. Pred visokim gostima, uzvanicima, izaslanicima najviših tijela RH, vodstvom županije, županijskim vijećnicima i drugima, uručene su osobne, skupne i nagrade za životno djelo laureatima Splitsko-dalmatinske županije. U razgovoru s čelnim ljudima naše najveće i po mnogima najljepše županije, predsjednikom županijske skupštine i velikim športašem, Petrom Sapunarom i županom Zlatkom Ževrnjom moglo se čuti da su na skupštini jednoglasno donijete odluke o dodjeli ovogodišnjih nagrada, što pokazuje kako su predloženi uistinu argumentirano i sasvim zasluženo dobili velika i za njih vrijedna priznanja. U svečanom ozračju Medicinskog fakulteta dodijeljene su nagrade Splitsko-dalmatinske županije za životno djelo posmrtno Mariji Jović, majci prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, prof. dr. Mati Matasu za značajan doprinos proučavanju zagorskog dijela županije, te crkvenom povjesničaru msgr. dr. Mili Vidoviću.


Čast i poštovanje prilikom dodjele osobnih nagrada imali su časna sestra Darija Ivka Bota, za doprinos društvenoj zajednici kroz rad s mladima, Ivan Grljušić, za izniman doprinos književnom i kulturnom životu županije, Ivan Ugrin, za osobito istaknut doprinos novinarstvu, Ana Zaninović i Lucija Zaninović, za vrhunske športske rezultate i doprinos promicanju borilačkog športa, a dobitnici skupne nagrade za 2015. su Plivački klub „Cipal”, Split, Sinjsko pučko kazalište, Sinj, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Osmijeh” iz Vrgorca, Udruga veterana i prijatelja 141. brigade HV, Split te Udruga za očuvanje zavičajne baštine „Slivno” iz Slivna.
Posebni ton svečanom ozračju Dana županije dali su glazbenim i umjetničkim nastupom klapa Sv. Juraj HRM-a, ženska klapa Ventula, KUD Jedinstvo iz Splita, a dekor scene u sjajnim narodnim i povijesnim nošnjama nesumnjivo su uveličali sinjski alkari i alkarski momci kao i kliški uskoci.


U nastavku pogledajte priču sa svečane dodjele županijskih nagrada.


Više u kategoriji: Život
Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.