Apolitični

Centar za kulturu na Korčuli nosi događaje…

Korčula, jedan od najljepših otoka Mediterana, ponos hrvatskog Jadrana obilježava 800 godina Statuta grada i otoka. Korčulu morate doživjeti u punom sjaju zahvaljujući njenoj vrhunskoj ljepoti i privlačnosti, kulturnim i povijesnim događajima, koncertima, kino predstavama, izložbama, kazališnim predstavama i slično. Tamošnji vrhunski uređeni Centar za kulturu nositelj je brojnih događaja koji promoviraju Korčulu u svijetu. Raznovrsni društveni događaji, kongresi turizma, radionice, predstave i promocije baštine otoka djelić su godišnjeg programa Centra koji pripremi preko 60 različitih zbivanja koji zajedno daju veliki obol kulturnoj, turističkoj i povijesnoj slici Korčule.
Osim raznih zbivanja u Domu kulture u ljetnim mjesecima se priređuju i događanja na vanjskim reprezentativnim prostorima staroga grada kao što su sjajna kula Veliki Revelin na južnom ulazu u stari grad u kojoj je postavljena stalna izložba korčulanske viteške igre moreške i nadasve poznata kuća svjetskog istraživača, moreplovca Marka Pola, čiji je jedan dio otvoren za posjetitelje tijekom godine.

Za pohvaliti je Centar za kulturu kao jedan od najljepših u Hrvatskoj čiji rad na promociji biserne Korčule koje posjećuju turisti iz cijeloga svijeta itekako vidljiv.
Više u kategoriji: kultura, turizam
D. Šabić, mag. nov.