Apolitični

„Centar svita” za Noć knjige je Rockmark

Na Dan hrvatske knjige, a uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u petak, 22. travnja održava se Noć knjige. Boris Hrepić, nekadašnji basist Daleke obale, te glasni i na jeziku britki Ivo Anić, predstavit će u Rockmarku od 18 sati svoje nove knjige.

„Dragi prijatelji, pozivamo vas na druženje u knjižari Rockmark u sklopu održavanja Noći knjige. Moj prijatelj Hrepa i ja s vama, gostima i prijateljima, obilježit ćemo susret generacija koje su paralelno rasle u Splitu i u Zagrebu”, kaže autor Pobunjenika, Ivo Anić.
„Našao sam dobar bend – Glazbeno odrastanje u Splitu 80-ih” i „Pobunjenik” priče su o glazbenoj i društvenoj sceni ponajprije jedne sredine, ali i šire. Gostujući dvojac zabavit će nas pričama o muzici, inspiraciji i idolima, a zasigurno će im pobjeći i neki zanimljivi detalj ili doživljaj iz te ere.
„Dragi ljubitelji pisane riječi – Ivo Anić i moja malenkost, dvojica trenutno najagilnijih nositelja vječne vatre nostalgičnih 80-ih godina u Splitu žele vam dobrodošlicu u vremenski stroj koji će vas ponovno vratiti u zadnje romantično desetljeće nekog drugog, sada već pomalo davnog i neponovljivog vremena. Vidimo se u petak!” poručio je Hrepa autor knjige „Našao sam dobar bend”.

Natuknut ćemo kako smo pripremili pokoje iznenađenje, a u skladu s prigodom dobro ćemo se zabaviti.
Naći možete svašta – staro i novo, domaće i strano. Na šarolikim policama nalaze se „Zajedno, ali sam” s izjavama i citatima Arsena Dedića, englesko-hrvatska verzija „Vizija” Jima Morrisona, ponovno dostupna „Dečak iz vode”, nagrađivani roman „A Brief History Of Seven Killings” Marlona Jamesa i ne toliko nagrađivani „List Of The Lost” Morrisseya.
Tu su još novi memoari Patti Smith „M Train”, „Lijek za ljubav” Leonarda Cohena, autobiografija Toma Jonesa, nova knjiga o basistu Iron Maidena Steveu Harrisu, pet izdanja notnih zapisa oživljene serije Zabavne melodije, te biografije i autobiografije Boba Dylana, Brucea Springsteena, Jimija Hendrixa, Milesa Davisa, Toma Waitsa, Franka Sinatre, Johna Lydona, Micka Jaggera, Keitha Richardsa i mnogih drugih.
Imamo i ponešto ne striktno glazbenih knjiga, jer glazba je svuda oko nas – tu pokrivamo filmske naslove, pop kulturu i neke od književnih klasika. Ovdje iskaču autobiografija Davida Jasona, prevedeni roman Hugha Lauriea, enciklopedija Movies, zanimljivi pogled u nešto opskurnije u filmovima naziva „Žuti titl”, „1984”, „Životinjska farma” i djela Charlesa Bukowskog.

Posebnu pozornost treba obratiti na nekoliko naslova koji su na nemoralnom popustu samo ovu večer – samo neki od njih su „Soba Ogledala” o Jimi Hendrixu, „Depeche Mode”, „Riders On The Storm” o The Doorsima, „Robbie Williams”, „Tajne nogometnog huliganizma”, „Yeats je mrtav!” i „Divlji u srcu”.
Svratite na čašicu razgovora, fotku ili autogram, a sebe ili nekog vam dragog počastite knjigom – knjige su uvijek u modi.
Mi kao knjižara s ponosom možemo reći kako ljudi još uvijek čitaju, a s još većim ponosom jedan smo od 1 od 494 sudionika pete Noći knjige zaredom.
Vidimo se i čitamo!

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: rockmark.hr