Apolitični

Čarobni zvuci „Večeri francuske šansone” u Splitu

Nedjeljna večer u Splitu posebno će biti „zaslađena” koncertom francuskih šansona za koju se domaćini pripremaju već jedno određeno vrijeme. Naime, splitska turistička zajednica uz potporu Prijatelja šansone najavljuje uistinu čarobni glazbeni događaj u gradu sunca i mora u nedjelju 21.lipnja 2015. g. od 20:30 u Galeriji Ivana Meštrovića. Glazbeno druženje ide pod radnim nazivom „Najbolje od naših 20 godina”, a održava se upravo na Svjetski dan glazbe u sklopu Rendez-vous festivala.

Prijatelji šansone su udruga koja okuplja poklonike pjesme prepoznatljive po snazi teksta, glazbe i interpretacije pomažući odrastanju mladih talenata i njihovoj afirmaciji. Imali su do sada vrlo zapažene koncerte na nekima od najljepših pozornica kao što su pozornice HNK Split, HNK Zagreb, kazališta Komedija, Tvornice kulture i drugdje diljem Hrvatske, uključujući i koncert u Parizu 2008. Vrlo su radišni u kulturnom smislu, doprinose jačanju i prijateljstvu dviju kulturnih zemalja s tradicionalnim međunarodnim programima poput „Večeri francuske šansone”, ciklus koncerata „Split u šansoni”, a domaćini su specijaliziranim radionicama, interpretaciji te tematskim izložbama i predavanjima.

Osjećate li duh francuske šansone ili je želite upoznati, pravo vrijeme zato je u nedjelju navečer u Splitu, a mjesto vas očekuje u lijepoj Galeriji Ivan Meštrović. Dobro došli.
Više u kategoriji: glazba, kultura
Foto: facebook.com
D. Šabić, mag. nov.