Apolitični

CARNET-ov projekt ‘e-Škole’ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

Domaće ‘e-Škole’ proglašene su jednim od najboljih projekata u brzorazvijajućem polju IKT-a u obrazovanju u 2017. Ovo nije bio lagani pothvat, s obzirom da se CARNET-ov projekt pronašao u žestokoj konkurenciji od preko 140 konkurenata.

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt ‘e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola’ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

Dodjela nagrada održana je danas u sjedištu UNESCO-a u Parizu, a kao predstavnice pilot projekta ‘e-Škole’ nazočile su joj Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

Ne planiraju stati

‘Važnost tehnologije u današnjem svijetu i društvu neupitna je, a njeno korištenje u obrazovanju osigurava da učenici i u školi imaju prilike koristiti alate i način rada koji ih okružuju u svakodnevnom životu. CARNET već dugi niz godina predano radi na informatizaciji obrazovnih ustanova i poticanju uporabe IKT-a u učenju i poučavanju kroz niz programa, aktivnosti i projekata. Projekt e-Škole kruna je tih napora, a osobito smo ponosni što je kvaliteta projekta prepoznata i u velikoj konkurenciji na globalnoj razini.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Shutterstock