Apolitični

Čari klasične glazbe u Podrumima: Mihovil Karuza

Dioklecijanovi podrumi su ovog ljeta hit okupljalište ne samo turista, već i umjetnika, glazbenika i kulturnih djelatnika koji u ovim čarobnim prostorima imaju priliku prisustvovati promocijama, priredbama, klasičnim koncertima, modnim revijama i druga glazbenim i likovnim druženjima. Ovaj petak, 4. rujna od 21 sat rezerviran je za zvukove klasične glazbe koje će stvarati Mihovil Karuza na violončelu, a pridružit će mu se i posebni gosti koncerta. Na repertoaru umjetnika bit će poznata djela J. S. Bacha i J. Haydna. Da je riječ o vrhunskom glazbeniku govori i njegova impresivna autobiografija iz koje bismo istaknuli sljedeće:
Violončelist MIHOVIL KARUZA niže i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u rodnom Splitu u klasi prof. Vladimira Lukasa. Nakon završene srednje škole, 1992. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi prof. Valtera Dešpalja, gdje s odličnim uspjehom diplomira 1996. godine. Magistrirao je 2002. na Pennsylvania State University, u klasi prof. Kim Cook, gdje je djelovao i kao asistent.
Usavršavao se kod svjetski poznatih glazbenika, a od 2006. godine stalno je zaposlen na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje u zvanju docenta predaje violončelo, studij orkestralnih dionica i komornu glazbu. Održava majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu, a stalni je član i ocjenjivačkih sudova na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima mladih glazbenika Hrvatske.
Dođite u petak u čarobne Podrume i uživajte u zvucima Mihovila Karuze i njegovih gostiju.
Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Foto i info: gmsplit.hr
D. Šabić, mag. nov.