Apolitični

Čari klasične glazbe u Podrumima

Pozivamo vas na obljetnički koncert povodom 5. godina djelovanja – riječi su s pozivnice za ugodni glazbeni gitaristički događaj koji će se održati u podrumima Dioklecijanove palače. Nastupa Splitski gitaristički kvartet kojeg sačinjavaju Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

Na programu će se naći G. P. Telemann, D. Scarlatti, A. Dvorak, L. Brouwer, C. Machado, V. Sunko.
Iz biografije gitarističkog kvarteta izvukli smo neke zanimljivosti. Osnovan je 2010. godine, a čine ga nagrađivani hrvatski gitaristi s nizom zapaženih nastupa, izvrsno prihvaćenih od strane publike i kritike. O umijeću muziciranja Splitskog gitarističkog kvarteta imala se priliku uvjeriti i inozemna publika u travnju 2015. godine kada je kvartet, predstavljajući Hrvatsku, nastupio na Međunarodnom gitarističkom festivalu u Augsburgu (Njemačka) i u sklopu ciklusa koncerata Musique des Nations u Luksemburgu. Tome su prethodili mnogobrojni koncerti u Hrvatskoj od kojih se ističu: koncert u okviru koncertne sezone HNK Split 2011. godine, koncerti prilikom otvaranja glazbenih festivala „MAGfestival” i „Glazbene večeri u Sv. Frani”, nastup u Splitu prilikom obilježavanja ulaska Hrvatske u EU 2013. godine te mnogobrojni koncerti u okviru ljetnih glazbenih festivala u Hvaru, Korčuli, Bolu, Kaštelima, Trogiru i drugdje. Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu s težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.
Preporučujemo da svakako rezervirate svoje mjestu u popularnim podrumima ovog vikenda s početkom u 21:00 sat. Želimo vam ugodnu zabavu.
Više u kategoriji: glazba, kultura
Foto: gmsplit.hr
D. Šabić, mag. nov.