Apolitični

Čaporska vinska fešta privlači goste

Čaporska vinska fešta privlači goste

Na području cetinskog kraja brojna su mjesta koja možemo s pravom nazvati kao vinogradarski kraj.
Tu sigurno pripadaju Čaporice s čuvenim vinogradima i vinom.

Rijetke su obitelji koje u svojim konobama nemaju izvrsnu kapljicu, ponajviše crnog vina. Dosad ovi vrijedni i marljivi ljudi nisu svoja vina u širem smislu predstavljali javnosti. Nakon što su prošle godine održali su prvu vinsku manifestaciju, Čaporičani će i ove godine upriličiti ovu zanimljivu manifestaciju.
Sutra, 11. veljače, u Čaporicama u konobi ‘Sveti Roko’ u 18 sati održat će se druga vinska manifestacija pod nazivom ‘Degustacija crnih vina – Čaporice 2017.’ koju organizira MO Čaporice.
‘Mi smo poznati vinogradarski kraj s odličnim crnim, ali i bijelim vinima. Ovu tradiciju organiziranja degustacije naših vina želimo održati i dalje. Ove godine za ocjenjivanje imamo 15 uzoraka crnih vina koji će ocjenjivati stručno povjerenstvo na čelu s mr.sc Leom Gracinom i vidjet ćemo tko će biti ovogodišnji šampion na čaporskoj degustaciji vina’, kazao je predsjednik MO Čaporice, Ivica Čović Pavišić.
O najboljim čaporskim vinima odlučivat će komisija u čijem će sastavu biti poznati hrvatski stručnjaci za vino predvođeni mr.sc Leo Gracionom.