Apolitični

CANNES: Festival otvara francuski film u kojem Johnny Depp glumi kralja Luja XIV.

Bit će prikazan i novi film o Indiani Jonesu. Festival otvara “Jeanne du Barry”, biografsko-kostimirani spektakl u režiji francuske glumice i redateljice Maiwenn. U filmu kralja Louisa XIV glumi Johnny Depp.

Wim Wenders, Aki Kaurismaki, Nure Bilge Ceylan, Wes Anderson, Todd Haynes i Nanni Moretti samo su neki od redatelja koji će se boriti za nagrade na ovogodišnjem canneskom festivalu. Canneski program-koji je objavljen u četvrtak- donijet će k tomu i nove naslove Martina Scorsesea i Takeshi Kitana, kao i novi film serijala o Indiani Jonesu.

U glavnoj konkurenciji- koja je objavljena u ovog tjedna- igrat će 19 naslova. “Asteroid City” Wesa Andersona nova je autorova satira, ovaj put ambijentirana na kongres ufologa u Americi 50-ih. Film Kena Loacha “Stari orah” (Old Oak) kronika je malog engleskog gradića koji životari nakon propasti rudnika. Wendersovi “Savršeni dani” snimljeni su u Japanu s japanskim glumcima, a bave se vremešnim čistačem nužnika koji ima tajni paralelni život. “Sunce budućnosti” Nannija Morettija film je koji se zbiva od 50-ih do 70-ih u ambijentu cirkusa.

Canneski festival počinje 16., a završava 27. svibnja.

Cijeli članak i više o ostalim filmovima možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay