Apolitični

Camo – aplikacija koja pretvara pametne telefone u moćnu web kameru za računalo!

Svi oni koji nisu zadovoljni web kamerom ugrađenom u svoje prijenosno računalo ili onom koju koriste uz svoje stolno računalo, uz ovu bi aplikaciju mogli doći na svoje. Naime, iskoristit će kameru ugrađenu u smartfon i pretvoriti je u web kameru koja se koristi na računalu…

Jednostavno rečeno, Camo je aplikacija koja će pametni telefon pretvoriti u kvalitetnu web kameru namijenjenu računalima. Da bi čitava stvar radila, potrebno je instalirati aplikaciju na pametni telefon (podržani su i Android i iPhone) te klijent namijenjen računalima.

Zatim je smartfon potrebno priključiti računalo kabelom, pratiti prilično jednostavne upute kako bi se pametni telefon upario s računalom i ubrzo će sve biti spremno za korištenje. Jedna od ključnih prednosti Camoa svakako je činjenica da nudi podršku za četrdesetak poznatih servisa i aplikacija kao što su Zoom, Meet, Teams, Skype, Slack, Google Chrome, Cisco Webex i brojni drugi.

Osim toga, budući da je kamera ugrađena u pametne telefone obično nemjerljive kvalitete u odnosu na ono što se dobiva u prosječnim web kamerama, kakvoća slika je doista izvrsna i performanse su odlične. Štoviše, dobivaju se i brojne druge mogućnosti kao što je opcija preciznog podešavanja prikaza, a tu su i brojni efekti kao što je bokeh i brojni drugi.