Apolitični

Čak osam proizvođača automobila s po pet zvjezdica u impresivnoj liniji automobila

Kineski BYD uspješno starta u Euro NCAP-u s pet zvjezdica za svoj crossover SUV ATTO 3. Vrhunske sigurnosne ocjene su također postigli Mazdin novi crossover SUV srednje veličine CX-60, BMW-ovi novi X1 i serije 2 Active Tourer te najnovija generacija SEAT-ovih rođaka, Ibiza i Arona

Euro NCAP je danas objavio najnovije sigurnosne ocjene za deset novih automobila s nekoliko impresivnih rezultata. EQE iz Mercedes-EQ-a osvaja maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica i također je nagrađen ocjenom ‘Vrlo dobar’ za svoj sustav pomoći na cesti.

Kineski lider u industriji NEV vozila, BYD, uspješno starta u Euro NCAP-u s pet zvjezdica za svoj crossover SUV ATTO 3. Vrhunske sigurnosne ocjene su također postigli Mazdin novi crossover SUV srednje veličine CX-60, BMW-ovi novi X1 i serije 2 Active Tourer te najnovija generacija SEAT-ovih rođaka, Ibiza i Arona. Ažurirani VW Golf drži korak s novijim konkurentima s ocjenom od pet zvjezdica, dok su dva automobila – Citroën C5 X i Mobilize Limo – nagrađena svaki s po četiri zvjezdice.

Kineski modeli nastavljaju uspješan niz

Ocjena od pet zvjezdica za novajliju BYD ATTO 3 (u Kini poznat kao Yuan Plus) nastavlja niz uspjeha za kineske marke u Euro NCAP-u, nakon sličnih rezultata za WEY i ORA u posljednjoj publikaciji.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay