Apolitični

Bura usporava promet na A1, ne voze neki trajekti

Bura usporava promet na A1, ne voze neki trajekti

Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, a povremeno i kiša koja se ledi na tlu, koje može biti i u ostatku unutrašnjosti. Zbog ledene kiše vozi se uz ograničenje brzine na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko


Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su dionice autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a zbog ledene kiše vozi se uz ograničenje brzine na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
Zbog vjetra je samo na osobna vozila ograničen promet i na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Karlobaga, te na DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i C27 Gračac-Zaton Obrovački.Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Bakra i Senja te na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina
Slab snijeg pada u Gorskom kotaru, a povremeno i kiša koja se ledi na tlu, koje može biti i u ostatku unutrašnjosti. Zbog ledene kiše vozi se uz ograničenje brzine na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, sumaglice ima u Slavoniji i Baranji. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i čvora Delnice.


Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.
U prekidu su: trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.