Apolitični

Budućnost električnih automobila možda nije u rukama Tesle, već Volkswagena…

Volkswagen bi mogao prestići Teslu i time postati najveći proizvođač električnih vozila do 2025. godine, s obzirom da nemogućnost povećanja proizvodnje trenutno slabi njihovog najvećeg konkurenta, kazao je izvršni direktor njemačke grupe.

Sukob dvaju titana

Već smo pisali o tome da Tesline nove tvornice u Njemačkoj i Teksasu trenutno gube milijarde dolara, a to je sam rekao izvršni direktor američkog proizvođača električnih vozila Elon Musk, a pritom je istaknuo da se bore s visokim troškovima, skromnom proizvodnjom i problemima u nabavnom lancu.

– Elon mora istovremeno povećati dvije složene tvornice u Austinu i Grünheideu i proširiti proizvodnju u Šangaju. To će ga koštati snage – rekao je predsjednik uprave Herbert Diess radnicima u sjedištu Volkswagena u Wolfsburgu u utorak, prenosi Financial Times.

– Moramo iskoristiti ovu priliku i brzo ih sustići, do 2025. godine možemo biti u vodstvu – dodao je Diess.

Uz to, izvršni direktor Tesle je prije nekoliko tjedana poručio da će u idućim mjesecima ukinuti do 3.5 posto radnih mjesta, uz desetinu radnih mjesta u odjelima projektiranja i razvoja.

Za razliku od nesretnog slučaja Muskove kompanije, VW je ponovno pokrenuo svoju tvornicu električnih vozila u Zwickauu u punom kapacitetu nakon privremenih zatvaranja, sve to dok su se Muskove tek oporavljale nakon zatvaranja u Kini.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay