Apolitični

Budite i vi anđeo i pomozite djeci!

Poziv na sudjelovanje u humanitarnoj akciji Zmaj Anđelko pomaže djeci. Budite i vi anđeo i pomozite djeci!
Jedna skupina ljudi, složit ćete se, baš uvijek zaslužuje našu pomoć i pažnju. Riječ je, naravno, o djeci i to o djeci sa zdravstvenim poteškoćama koji borave u bolnici kao i onima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg imovinskog stanja.
Iz tog razloga, a dijelom i zato što je i sam teško pokretna osoba s invaliditetom, Goran Čučković, autor zanimljive slikovnice „Zmaj Anđelko i dugački rep”, odlučio se na hvale vrijednu organizaciju i pokretanje akcije prikupljanja donaciju za stvaranje i distribuciju spomenute slikovnice.

Budite i vi anđeo i pomozite djeci!


Čučković sam u šali tvrdi kako „piše s tri i pol prsta”, ali iz njegove kreativne imaginacijske radionice nastala je prekrasna slikovnica s pričama u kojima glavnu ulogu ima zmaj Anđelko. Svaka priča je maštovita, zabavna i vrlo poučna, a popraćena je vedrim ilustracijama dizajnerice Milice Vezmar te će, vjeruje Čučković, a i mi, zasigurno usrećiti i utješiti svako dijete.
Inače, distribucija slikovnice organizirana je po bolnicama diljem Hrvatske, a provesti će se uz pomoć organizacije Crveni nosevi / Klaunovi doktori, te uz pomoć organizacija i ustanova koje vode brigu o djeci u potrebi i njihovim pravima.
Broj slikovnica za donaciju u prvom izdanju je najmanje 1000 kom. S obzirom na to da svaki oblik donacije mnogo znači, donacija može biti financijske, promotivne ili volonterske prirode, a želite li i sami sudjelovati, više informacija možete dobiti na stranicima https://www.facebook.com/ZmajAndjelko/ i www.zmaj-andjelko-pomaze-djeci.com ili putem e-pošte Gorana Čučkovića gcuckovic@gmail.com ili na broj mob. 095/1992 008.