Apolitični

Brzi i žestoki 10: Početak kraja jedne od najpoznatijih akcijskih franšiza

Od svojih skromnih početaka s akcijskim filmom Brzi i žestoki (The Fast and the Furious, 2001.), franšiza se nakon četvrtog nastavka formirala u globalni fenomen i sinonim za akcijski film koji se mora pogledati, te je sa svakim novim nastavkom postajala sve veća i spektakularnija.

Za režiju prvog dijela posljednjeg poglavlja akcijske franšize pobrinut će se francuski redatelj Louis Leterrier koji je zaslužan za filmske hitove poput Nevjerojatni Hulk (The Incredible Hulk, 2008.), Majstori iluzije (Now You See Me, 2013.) i Transporter franšizu.

On sam je najavio da će u ovom filmu biti ogromnih žrtava usred rata koji se počinje odvijati, te da je Brzi i žestoki 10 (Fast X) najveći film do sada, a posljednji, jedanaesti nastavak koji završava sagu će biti ‘gigantski’ u pogledu akcije, obima priče i emocija.

Završetak puta eksplozivnog serijala počinje ovim, desetim dijelom koji označava kraj Domove obitelji i mijenja se iz temelja što su dali naslutiti glumci poput Michelle Rodriguez i samog redatelja.

Dolazak Jasona Momoe kao Dantea, osvetoljubivog i kaotičnog zlikovca u svijet Brzih i žestokih je prema svima savršen izbor uloge i najbolji muški zlikovac serijala.

Koji likovi će uspjeti doći do cilja, a koji neće uspjeti preživjeti Danteov put osvete saznat ćemo ovog svibnja u kinima.

Kraj puta počinje…

Cijeli članak možete pročitati na: kinofilm.hr

Foto: Cover