Apolitični

BRUCE DICKINSON U ZAGREBU 2023.: izvesti će Deep Purple repertoar

Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom izvesti će Deep Purpelov repertoar “Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra”.

Nakon nedavnog koncerta Maidenovaca u Areni, Zagreb će omiljenog Bruce Dickensona uskoro imati priliku vidjeti u drugom svijetlu – uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Naime, projekt “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra“, repertoar grupe Deep Purple kojeg je skladao osniač i klavijaturist benda Jon Lord prvi puta predstavit će se zagrebačkoj publici 24. ožujka 2023. u KC Dražen Petrović.

Uz frontmena Iron Maidena Brucea Dickinsona na ovom će koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena; John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 glazbenika Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Paul Mann.

Kao što obožavatelji već vjerojatno znaju, “Concerto for Group and Orchestra” live je album Deep Purplea i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969.

Osim u Zagrebu, u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 22. ožujka u Belexpocentru u Beogradu i 25. ožujka u Cankarjevom domu u Ljubljani. Spomenuta tri koncerte organizira tvrtka Music time iz Zagreba, a karte su dostupne na eventim.hr. Prvih 500 ulaznica prodaje se po early bird cijenama.

Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com