Apolitični

Brojni kilometri i svjetska iskustva iza Željana Rakele

Njemu su avanturistička putovanja hobi i u zadnjih 7 godina je na svom motoru BMW R 1200 GS Adventure prešao preko 300.000 kilometara na 5 kontinenata. Bio je Europi, Aziji, Sjevernoj Americi, Australiji i Africi, posjetio preko 100 država svijeta te doživio bezbroj avanturističkih iskustava. U potpisu stoji Željan Rakela.

Za sebe kaže da se kao tinejdžer uspješno bavio borilačkim športovima, te je prvenstveno radeći na poslovima osiguranja po disko klubovima, istovremeno pokrenuo i vlastiti kick boxing klub Terminator koji je i danas aktivan. Radi se o Željanu Rakeli koji i danas ima želje i volje prijeći još mnoštvo kilometara na svom limenom ljubimcu na dva kola i tako upoznati još tek poneki kutak svijeta koji još dosad nije imao prilike.


U razgovoru nam je Rakela također istaknuo kako je prosjek prijeđenih kilometara u ovih nekoliko godina iznosio 43.000 kilometara godišnje s tim da je u 2013. postavio rekord s pređenih 51.000 kilometara u godini dana. Može se uistinu pohvaliti da puno ljudi prati njegova putovanja, bilo preko društvenih mreža ili mrežne stranice, te je tako i došao na ideju da se uz osnovne obveze počne baviti organizacijom raznih avanturističkih putovanja gdje bi on sam imao ulogu vodiča ili organizatora u bilo kojem dijelu svijeta. I ove ideje su mu se počele ostvarivati, a kako te što je kod njega prelomilo da bude u javnosti prepoznatljiv kao avanturist koji vrijedno dokumentira svoje iskustvo kako bi ono jednog dana bilo pretočeno u knjigu ili dokumentarni film, saznajte u video reportaži o ovom poznatom splitskom ljubitelju motora, putopiscu i avanturistu koji je na poziv vašeg domaćina posjetio našu redakciju u Gundulićevoj 36.

Video: Teo Peričić