Apolitični

Brod Knjižara Brod Kulture u Makarskoj

Pred početak plovidbe, kao i svake godine, iz tiska je izašla 7. knjiga „20+1 najbolja priča za ljeto 2016” koja će imati promociju na turneji Broda i možete ju nabaviti svakoga dana tijekom turneje po promotivnoj cijeni!
Brod Knjižara … sjajna je turističko kulturna priča koja ljeti povezuje obalne gradove i otoke. Sedmi natječaj za kratku priču MasterCard Broda knjižare Broda kulture ponovo je izazvao veliki interes autora kako iz Hrvatske tako i iz cijele regije. Žiri u sastavu: Stjepo Martinović – selektor priča i predsjednik žirija te članovi Ludwig Bauer, Dubravko Torjanac i Igor Gerenčer imali su težak zadatak izbrati pobjednika.
Ovogodišnja pobjednica je Marija Rakić Mimica s pričom Otok koja je dobila najviše bodova žirija. Njoj pripada glavna nagrada – sedmodnevno krstarenje na Brodu knjižari – Brodu kulture.
Brod Knjižara Brod Kulture u Makarskoj

O svojoj pobjedi gđa Rakić Mimica kaže: „Napeto sam iščekivala ishod ovogodišnjeg natječaja Broda, jer je riječ o etabliranoj, osobitoj instituciji u svijetu kratke priče na našim prostorima… i zaista sam izuzetno sretna što sam pobjedom u izuzetno respektabilnoj konkurenciji ubilježila još jedno prvo mjesto u nizu dragih mi uspjeha u areni pisane riječi. Moje zadovoljstvo tim je veće što sam pobijedila duboko proživljenom pripovijetkom iz ambijenta koga itekako dobro poznajem. Moj OTOK gotovo je dokumentarna proza, jer govori o likovima i stanjima s kojima se većina ljudi susreće manje-više svakodnevno.“

Žiri je nakon iznimno teškog odabira (hvala svima – priče su vam bile izvrsne) izabrao ovogodišnjeg pobjednika, odnosno pobjednicu. To je MARIJA RAKIĆ MIMICA s pričom OTOK. Uz nju tu je još 20 autora čije će se priče objaviti, uz pobjedničku, u novoj, sedmoj po redu, knjizi – “20 +1 najbolja priča za ljeto 2016”.

Brod Knjižara Brod Kulture


Autore objavljujemo po abecednom redu:
ARNAUTOVIĆ, BOGDAN
BRKAN, BOŽICA
DRAGAŠ, BOŽICA
ĐOKIĆ, ANA
JANEŠ, JASMINKA
KAZIJA, BORIS
KRSTIĆ, ZORAN
KUJUNDŽIĆ, MARIJANA
KUŠEC, KSENIJA
LÖVEY, TAMARA
LUKIĆ, NEVA
MAJCENOVIĆ, MARTIN
PEČKAJ-VUKOVIĆ, DIANA
PRIMORAC, BRANKA
SEMENIĆ-PREMEC DAVORKA
SOPKA, IVA
TURKOVIĆ, DARKO
ZUBOVIĆ, SONJA
ŽIGIĆ-DOLENEC, ANDREA
ŽIVKOVIĆ, ZLATKO

Čestitke njima i svima koji niste ove godine imali sreće, budite uporni i iduće godine – možda ćete osvojiti glavnu nagradu i ploviti iduće godine s nama.
Brod Knjižara Brod Kulture
Ovogodišnju, jubilarnu, desetu po redu turneju MASTERCARD BRODA KNJIŽARE – BRODA KULTURE posvetili smo Mariji Jurić Zagorki, kao najčitanijoj hrvatskoj autorici svih vremena! Svima koji ćete nas posjetiti osigurali smo odličnu, novu, nikad prikazanu kazališnu predstavu o njenom životu: KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI.
Tekst je napisala Frana Marija Vranković, a režiju potpisuje Jasmin Novljaković. Mariju Jurić Zagorku igra Mia Krajcar, a njenu majku Mirta Zečević. Predstava se igra svakoga dana u svih 14 mjesta turneje, s početkom u 21.30 sat. ULAZ JE BESPLATAN! Potražite u mjestima plakate kako biste saznali u kojem prostoru se igra predstava.
Za najmlađe će se održati predstava za djecu „Velika staklena avantura“ autorica i glumica Martine Cvek i Tine Orlandini, koja počinje u 20.30 sati, te radionica kreativnog pisanja.
U programu sudjeluje i 14 turističkih zajednica, suorganizatora koje će zajedno s lokalnim knjižnicama, školama, centrima za kulturu te lučkim upravama i tijelima lokalne uprave predstaviti svoju bogatu turističku i kulturnu baštinu brojnim posjetiteljima koji se okupljaju na manifestaciji.

Cijeli program obogaćen je tako nastupima klapa, KUD-ova, folklornih grupa i drugih lokalnih sudionika koje osiguravaju Turističke zajednice kao domaćini.
Ove godine Master Card Brod knjižara – Brod kulture posjetit će ova mjesta i gradove na Jadranu:

23.7. Makarska
24.7. Brela
25.7. Vrboska
26.7. Postira
27.7. Rogoznica


28.7. Šibenik
29.7. Tkon
30.7. Silba
31.7. Krk
01.8. Rab
2.8. Zadar
3.8. Sv. Filip i Jakov
4.8. Zlarin
5.8. Trogir
Dođite ovog petka u Makarsku, poziv upućuje direktor turističke zajednice grada Makarske Tonći Lalić