Apolitični

Britansko sveučilište pokrenulo prvi studij magije

Studenti britanskog Sveučilišta u Exeteru od rujna iduće godine moći će upisati zanimljiv jednogodišnji postdiplomski smjer – Studij magije i okultnih znanosti.

Da ne bi bilo zabune, ovo nije Hogwarts, a polaznici studija u Exeteru neće na fakultetu učiti kako bacati čini, spravljati čarobne napitke ili letjeti na metli. Pomno i ozbiljno promišljen program studija protezat će se kroz više različitih akademskih područja, od umjetnosti, književnosti, filozofije, religijskih studija, povijesti i arheologije do sociologije i psihologije. Polaznici će istraživati, primjerice, odnos prema ženama u srednjem vijeku, prikaze zmajeva u zapadnom folkloru, književnosti i likovnoj umjetnosti, povijest prakticiranja obmana i iluzija, ulogu psihodeličnih supstanci u društvima tijekom povijesti te općenito način na koji su magija i magijsko razmišljanje utjecali na znanost i društvo.

No, posebno je zanimljivo što je upravo Exeter postao prvo mjesto u Velikoj Britaniji gdje će se moći izučavati magija i okultno, budući da je upravo tamo i započela masovna histerija lova na vještice u Engleskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay