Apolitični

Britanski startup razvija konzolu i igre namijenjene – psima

Iz startupa tvrde, pozivajući se na istraživanja, kako igranje videoigara potencijalno može imati dobar utjecaj na kućne ljubimce.

Je li razvoj igraće konzole za pse suluda ideja ili potencijalno iznimno profitabilan projekt? Odgovor na to pitanje mogao bi nam dati startup Joipaw, koji razvija poseban hardver te igre koje su namijenjene psima. Zasad rade na dvije igre koje se mogu igrati na posebnom ekranu osjetljivom na dodir, a koji je otporan na slinu. U jednoj igri psi moraju njuškom dotaknuti krticu koja se pojavljuje iz različitih rupa, a u drugoj moraju dotaknuti sliku na kojoj se nalazi više mjehurića. Kada psi u tome uspiju, onda dobiju nekakve poslastice.

Najveći izazov za ovakve igre jest kako nagovoriti pse na igranje. Na početku im zato na ekran stavljaju maslac od kikirikija, no problem je kako ih nagovoriti da igraju igre i traže krtice po ekranu i kada on više nije premazan maslacem. No jednom kada uspiju u tome, suosnivač ovog startupa Dersim Avdar je to nazvao magičnim trenutkom kada vidiš iskru u njihovim očima.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay