Apolitični

Brazilske note na zadarskom Trgu Petra Zoranića

Zadarski trgovi ovog ljeta prštali su od glazbenih i umjetničkih zbivanja koja su okupljala brojne posjetitelje kojih je ove godine bilo u rekordnom velikom broju. Ovog puta Zadrom će odzvanjati brazilske note glazbe koju proizvode domaće snage, a to su Dina Bušić (vokal) i Melita Ivković (gitara). Dina i Melita koriste u nastupima umjetničko ime Dina e Mel, a za ovu prigodu za kontrabasom će biti Josip Marcelić, a na udaraljkama Dario Botić. Popularni Trg Petra Zoranića s novim ruhom odzvanjat će brazilskim hitovima u programu koji je TZ grada Zadra nazvala „ZADAR CLASSIC OPEN AIR: DINA E MEL” ovog četvrtka, 10. rujna s početkom u 21:00.
Dodajmo kako se radi uistinu o perspektivnim glazbenicima, pa tako saznajemo da je Dina Bušić diplomirala muzikologiju 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, bavila se glazbenom kritikom, pedagoškim radom, producentskim i muzikološkim projektima, a danas je glazbena producentica u HNK-u Zadar.
Gitaristica Melita Ivković profesorica je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa i od 1993. godine članica Zagrebačkog gitarističkog kvarteta s kojim je snimila dva CD-a i nastupala diljem svijeta. Njih su se dvije udružile u Dina e Mel prije dvije godine kad su otkrile zajedničku strast prema bossa novi, a od ove godine u izvedbama te popularne brazilske glazbe surađuju s kolegama koji će s kontrabasom i udaraljkama dati obol brazilskom ozračju.
Zadarski festival Zadar Classic Open Air i ovog rujna i listopada priredit će nekoliko koncerata koje domaćinski potpisuje i organizira zadarski Lions klub uz potporu Grada Zadra i gradske turističke zajednice. Dođite u Zadar i doživite čari brazilske glazbe i ritma ljubavi.
Više u kategoriji: Glazba; Turizam
Foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.