Apolitični

Branko Uvodić godinama plovi „Lijepom Našom”

Ovih dana su Sinju se snimala posebna emisija Lijepom Našom koja je okupila vrijedne glazbene umjetnike, kulturna društva i druge zanimljive goste, a sve povodom ovogodišnjeg velikog jubileja 300. Sinjske alke i Velike Gospe, zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske. Evo što nam je tom prilikom kazao dugogodišnji TV voditelj i autor spomenutog glazbeno-scenskog projekta Branko Uvodić.

Branko, čestitamo ti na projektu i što si ga doveo u Sinj povodom velike obljetnice.
– Hvala lijepa. Još se uvijek rado sjećam dvaju gostovanja u Sinju, sreća je da imate jedan lijepi stadion NK Junak i kada smo dogovarali o obilježavanju, HRT je zaista ove godine imao veliko učešće i dao veliki obol obilježavanju te velike i značajne obljetnice. Najprirodnije je bilo da serijal Lijepom Našom koji čuva tradicijsku kulturu bude upravo ovdje u Sinju pred veliku godinu obilježavanja postojanja i tradicije sinjske viteške igre, a s obzirom na to kako je Sinjska alka upisana u registar reprezentativne baštine cijeloga svijeta.

 

Vrijeme vam se idealno priklonilo kao da ste u dosluhu sa Svevišnjim.
Dragi Bog i Gospa Sinjska su s nama, ona je zaštitnica moje obitelji. Odat ću vam jednu tajnu. Prije 30 godina imao sam, nažalost, tešku prometnu nesreću na 15. kolovoza i hvala Bogu, evo me živa i zdrava i sada, Gospa me sačuvala, a moja obitelj s Klisa svake godine hodočasti u Sinj pokloniti se moćima Čudotvorne Gospe Sinjske.
Neka te Branko Velika Gospa čuva još puno godina.
– Hvali ti lijepa, dragi Denis.
Dodajmo kako će se drugi dio emisije Lijepom Našom, tematski vezan za obljetnicu Sinjske alke i zaštitnice emitirati dan prije održavanja viteškog natjecanja, 8. kolovoza 2015. Svakako gledajte i uživajte!

Više u kategoriji: glazba, kulturna baština
D. Šabić, mag. nov.