Apolitični

Branko Knezović: Lokvičići prirodnom i povijesnom ljepotom zovu na život

Branko Knezović: Lokvičići prirodnom i povijesnom ljepotom zovu na život, provjerite moje riječi dolaskom u ovo vrlo lijepo  mjesto dalmatinske zagore

Oko osamsto stanovnika, pet jezera i atraktivna prirodna privlačnost, te poznate javne osobe, karakteriziraju općinu Lokvičići koja se smjestila nadomak Imotskog, na padinama i obroncima dalmatinskog zaleđa, između Biokova i Zavelima sa svojim brežuljcima i pašnjacima. Vjerujem kako mnogi ne znaju da svoje ime dobivaju po plemenu Lokvičić, sastoje se od nekoliko sela i više zaselaka među kojima treba spomenuti Berinovac, Kljenovac, Poboj, Lokvičići, Vidulini, Dolića Draga Donja i Dolića Draga Gornja. Na svoje Lokvičiće je ponosan, ali istovremeno i zabrinut zbog manjka ljudi, načelnik Branko Knezović koji za Apolitični portal govori da su Lokvičići iz starih vremena bili privlačni za život ljudi, što potvrđuju i brojni povijesni ostaci: stećci iz 12 stoljeća i rimska cesta.

Branko Knezović: Lokvičići prirodnom i povijesnom ljepotom zovu na život

U blizini se nalaze jezera Mamića jezero (Lokvičićko jezero), Knezovića jezero, i Galipovac. Bogata je i povijesna prošlost ovog kraja koju oživljavamo kvalitetnim programima pa tako privlačimo turiste kako domaće i strane ističe Knezović, tu je i dobro nam poznata rimska cesta Split-Imotski-Mostar, kao i povijesne prometnice koje su gorskom Zagorom vodile od salone do Narone. Sada od Splita do Mostara, i mnogo, mongo dalje.


Ovaj kraj ima predispozicije za ugodan, miran i zdrav život i mi u tom pravcu stvaramo dodatne infrastrukturne elemente potvrđuje nam čelnik Lokvičića, ali naglašava kako ljudi trebaju osjetiti zov povratka na svoja ognjišta uređenjem svojih starih kuća, razvijajući ruralni i povijesni turizam.
Posjetivši male i ugodne Lokvičiće zabilježili smo sljedeću priču…