Apolitični

Boško Beuk – pjevač, lingvist, putnik i umjetnik!

 

Pjevač Boško Beuk vrlo je zanimljiv čovjek  koji je od malih nogu znao s čim će se baviti kada odraste. Sjeća se kako je sa 6 godina znao da će biti pjevač te nam donosi priču kako je kroz njegovo odrastanje, uz roditeljsko dopuštenje, krava zamijenjena harmonikom. No, on je htio gitaru, pa je stvaro dodatni pritisak kako bi mu se kupila gitara s kojom će osvajati domaća i strana glazbena područja. Tako je i bilo, s vremenom je postao kompozitor, tekstopisac i poeta jer piše i pjesme, kolumne i još mnogo toga, a trenutno živi u Španjolskoj. U nastavku Boškove glazbene priče donosimo i neke zanimljivosti. Profesionalnu glazbenu karijeu započeo je u Austriji, iako tada nije znao Njemački i snimio svoj prvi album Alles verwehte der Wind 1993/4.
Sa tog albuma još uvijek se slušaju na radio postajama pjesme: In dir der Wahnsinn Brennt (U tebi ludilo gori), Alles verwehde der Wind (Sve odnijet će vjetar), Wenn’s mich einmahl nicht mehr gibt (Kada me ne bude), itd. Taj album ga je popularizirao, pa je uslijedila uspješna turneja po Austriji u manjim gradovima i uspostavljena suradnja sa Moritz Peterom, Bernd Koflerom i drugima.

Kontinuitet u radu nastavlja se objavljivanjem novog albuma Meine Welt, ovaj put u Njemačkoj, također na njemačkom jeziku.
Instrumental “Morning at the Kopachevo Like” posvećen je Baranji i njenom dragulju Kopačkom ritu.

Sa dječjim albumom “La guera de los quertos”, glazbom za teatar, otvarilo mu se španjolsko tržište što je na neki način i bio razlog njegovog definitivnog preseljenja u Španjolsku.
Tamo je izdao albume La Costa i za sada samo digitalno La ventana del amor, premda će prije planirane turneje, a do kraja mjeseca, izaći i CD.

Izdavačka kuća Nat Team Media iz Barcelone koja je izdala album La Costa, izdaje digitalno album na hrvatskom Obala.
Također je u međuvremenu sa izdavačkom kućom Jet Records iz Berlina izdan, za sada digitalni album, Kuss fur die Ewigkeit, a CD izlazi ove jeseni.
Boško je prisutan i na tržištu BiH.
Tu je izdao singl „Život nije fer“ na kojem se nalazila još i pjesma Daliborka. Ove pjesme su i danas vrlo rado slušane.
Ugostili smo Boška Beuka, saznali zanimljivosti iz njegovog života, čovjek pjeva na nekoliko europskih jezika i sa svojim pjesmama ostavlja upečatljiv dojam bez obzira na različitost publike i gledatelja…………

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/Boško-Beuk.mp3″]

Surađivao sam sa američkim gitaristom Davidom Spannom (svirao u grupi Kanzas, nastupao sa BB-Kingom, a tu su još i Van Halen, Bee Gees, Stevie Ray Vaughan, Al Di Meola, Robin Trower, Yngwie Malmsteen, Johnny Winter, Pat Travers). Davidu je svirao klavijature na nekoliko njegovih pjesama za novi album, a u planu mu je europska turneja na kojoj će također svirati klavijature.

U dugoj i bogatoj karijeri  nastupao je sa mnogo glazbenika u zemljama svijeta, najviše u Europi.
Svoje pjesme snima na njemačkom, španjolskom i hrvatskom jeziku.

Evo nešto kratko iz Beukovog pera:
Želim biti suza
Rođena iz tvojih očiju
Da živim na tvojim obrazima
I umrem na  tvojim usnama.
Za kraj ove priče donosimo njegovu misao koja se odnosi na sve žene, a kako ne bi navukao pakost na sebe, kaže Boško, opisao ih je kao njegove ljubavi:

Svim mojim ljubavima davao sam sebe, a one su glumeći ljubav, naplaćivale svoju ulogu. I kada sam ugasio svijetla pozornice, nestajale su u mraku!

Na kraju vam donosimo djelić atmosfere sa samostalnog koncerta Boška Beuka u gradu Oropesa del Mar na obali između Barcelone i Valencie ispred 2 500 gledatelja.

Svakako želimo puno sreće , zdravlja i glazbenog uspjeha u nastavku karijere!

Više u kategoriji: Osobe, Glazba

D. Šabić, mag. nov.