Apolitični

Bookvica: Olja Savičević Ivančević

Bookvica: Olja Savičević Ivančević

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2016., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica, koja je svojim prošlim romanom (prvijencem) osvojila laskave pohvale kritičara širom Europe i SAD-a kao jedan od najzanimljivijih novih europskih spisateljskih glasova: nakon višegodišnjeg pauziranja od promocija u svome gradu, OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ predstavit će svoj novi, hvaljeni roman „Pjevač u noći“ (Sandorf, 2016.), moćnu i nepretencioznu, duboku, a p(l)itku, sasvim posebnu ljubavnu priču u kojoj autorica ljubav suprotstavlja besmislu i potiče nas na razmišljanje o životu i svijetu u kojem živimo.


„Pjevač u noći je romansa s elementima sapunice, on the road i epistolarno-detektivskog romana, u kojoj se ljubav u doba kapitalizma i zaborava propituje, dekonstruira, a možda i ponovo izmišlja kroz imaginarni dijalog i citatne naklone slavnim i manje slavnim pretečama (pjesnicima, piscima velikih ljubavnih romana, performerima, uličnim umjetnicima, filozofima). Ovo je roman koji nosi tako rijetku nepatetičnu sentimentalnost koja bešćutne ostavlja posramljenima, a tankoćutne napada ravno u srce. Jezik Olje Savičević Ivančević priča je za sebe, gust i sabijen kao prasvemir…“
Ivan Sršen
Knjigu će predstaviti sama autorica i nakladnik IVAN SRŠEN, a svoja razmišljanja o „Pjevaču u noći“ s publikom će podijeliti i splitska spisateljica TANJA MRAVAK. Osim o ljubavi i umjetnosti, hrvatskoj stvarnosti i iluzijama, žanru i iskoraku iz njega, gradu i selu, mentalitetima i stereotipima, autorica i nakladnik pričat će i o dojmovima s nedavne literarne turneje po Americi te mogućnostima izlaska hrvatske književnosti na velika inozemna tržišta. Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.
Kao i svaki put u Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujuće autorice.
Bookvicu podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.