Apolitični

„Bolsko lito” – program koji morate doživjeti

„Bolsko lito” – kulturna, likovna, glazbena i zabavna manifestacija koja se ove godine održava po 27. put.

Bol je već krenuo s nekim od zanimljivosti od sredine lipnja, a u srpnju i kolovozu donosi niz izložbi, klasičnih koncerata, radionica, ljetnih noći uz domaću glazbu i hranu, kazališnih predstava za odrasle i djecu, kao i zasebnih tematskih festivala. „Bolsko lito” rezultat je rada Centra za kulturu Općine Bol kao i nekoliko udruga, bolskih institucija i partnera. Koncem srpnja nastupit će pjevačica Zrinka Posavec s programom „Sevdah i Panonika”, na dan bolske fešte 5. kolovoza tj. na dan Općine Bol nastupit će Petar Grašo, a krajem kolovoza koncert će održati popularna grupa „Detour”.

„Bolsko lito”…


Svakog ponedjeljka navečer na bolskoj rivi na programu je Bolska litnja noć uz gastronomsku ponudu i domaće glazbene izvođače. Utorkom se održava koncert iz Ciklusa klasičnih koncerta u crkvi Dominikanskog samostana. U Teatrinu „Dva ferala”, bolskoj pozornici pod zvijezdama, igrat će kazališne predstave, za djecu „Princeza i svinjar” kazališta Smješko, lutkarska predstava „Putovanje malog puža” Produkcije Z iz Splita, „Pinokio” Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić i druge, a za odrasle ističemo predstave „Ljubaf“ Kerekesh Teatra, „Metoda za brak” Hit Teatra, te predstavu Histriona „Ne plaćamo, ne plaćamo”. Izmjenjivat će se ciklusi izložbi u galeriji Doma kulture Bol te u Galeriji umjetnina „Branislav Dešković” gdje će ovo ljeto biti izloženi i radovi Vaska Lipovca. Na radost i zadovoljstvo ljubitelja dalmatinske pisme na programu je i nekoliko klapskih koncerata, nagrađivane i poznate bolske klape Braciera i kao klape Contra. Bolska publika posebno voli koncerte polaznika Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća koji se održavaju ispred župne crkve.

„Bolsko lito” okuplja…

„Bolsko lito” donosi i još neke zanimljivosti poput umjetničke manifestacije s kopna: „Lovely Days”, festival video umjetnosti koji se ovog ljeta održava sredinom srpnja, potom „Graffite na gradele”, festival mladih za mlade koji se održava koncem ovog mjeseca, a u rujnu je na programu Međunarodni brački ljetni karneval. Ima još toga dosta za nabrajati, no sve u svemu, Boljani očekuju brojne domaće i strane goste koji će se aktivno uključiti i sudjelovati i njihovom ili pak zajedničkom litu, pa će uz podosta sunca i mora, kultura i zabavna krasiti turističko mjesto Brača s najpoznatijom plažom u svijetu.
Svi dođite u Bol na Brač i osjetite „Bolsko lito” na pravi način.