Apolitični

Bolsko lito uz Festival mediteranskog filma Split

U Bolu od 1. do 3. rujna gostuje Festival mediteranskog filma Split koji se u lipnju održavao u Splitu po osmi put.Gostovanje festivala organizira Kino Mediteran u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol, te je festival dio manifestacije Bolsko lito.

U Bolu će se festival predstaviti svojim najboljim filmovima. Prikazat će se nagrađeni filmovi s područja Mediterana koji se ne mogu vidjeti u redovitoj kino distribuciji, svaki dan po jedan kratkometražni i jedan dugometražni film.

Bolsko lito

U četvrtak, 1. rujna na programu je kratki dokumentarac „Kino otok”, o izgubljenoj kulturi otočkih kina, a nakon toga prikazuje se film pobjednik festivalskog žirija tuniški film „Kad otvorim oči”. Petak, 2. rujna donosi dva filma koja je festivalska publika proglasila najboljim – prvo je kratki igrani film „Ritki zrak”, a potom francuska crna komedija „Priče s asfalta”. Festival mediteranskog filma Split u Bolu završava u subotu, 3. rujna, prikazivanjem pobjednika kratkometražnog programa filma „Zvjerka” te dokumentarcem „U suton života”.

Posebna je draž ovog festivala, kako u Splitu, tako i na gostovanju u Bolu, prikazivanje pod vedrim mediteranskim nebom, u autentičnom ugođaju, u blizini mora, s istim temama na platnu kao i u neposrednom okruženju.Ovaj se festival afirmirao kao jedna od najkvalitetnijih i najpopularnijih kulturnih manifestacija na Jadranu, a njegov pozitivan duh tijekom posljednjih osam godina održavanja prepoznalo je već više od 70.000 tisuća posjetitelja.
U Bolu se u srpnju održao i festival umjetničkog filma Lovely days te je Festival mediteranskog filma Split već druga filmska manifestacija u Bolu ovoga ljeta.
Bravo za Bol!