Apolitični

Bolska rapsodija s violončelisticom Anom Rucner: ‘U ovaj otok zaljubila sam se još u djetinjstvu‘

Ovog ljeta Ana Rucner postala je prva ambasadorica zaklade „Otok Brač – negdje između mora i zvijezda“

Svatko u životu ima mjesto od posebnog značaja, mjesto kojem se uvijek rado vraća, koje budi posebne uspomene i sjećanja. Za našu svjetski proslavljenu violončelisticu Anu Rucner to mjesto koje joj uvijek izaziva širok osmijeh na licu i stvara spokoj je otok  Brač u kojeg se, kako i sama kaže, trajno zaljubila još u ranom djetinjstvu.

– Prirodne ljepote oduvijek su se izvrsno stapale s klasičnom glazbom, a ja uvijek nanovo uživam stvarajući takve lijepe priče. Posebno sam uživala stvarajući ovu predivnu rapsodiju u Bolu na otoku Braču kojeg obožavam – rekla je 37-godišnja Rucner.

FOTO  Robert Barilla

Ovog ljeta Ana je postala prva ambasadorica zaklade „Otok Brač – negdje između mora i zvijezda“ te se sada još jednom vratila na svoje mjesto sreće, zahvaljujući projektu Turističke zajednice općine Bol pod nazivom „Bolska rapsodija s Anom Rucner“.

Cilj ovoga projekta aktivna je promocija Bola kroz sedam kratkih filmova, koji prikazuju sve ljepote otoka Brača u koje su se mnogi turisti, ali i domaći stanovnici već odavno zaljubili.

Bajkoviti prizori Bola uz neke od najpoznatijih klasičnih skladbi našeg vijeka u izvedbi Ane Rucner dostupni su na YouTube kanalu TZO Bol te na istoimenim društvenim mrežama.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay