Apolitični

Bolnica Sv. Katarina postala službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza

Bolnica Sv. Katarina postala je službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina danas, 29. lipnja 2016. godine u 11:30 potpisan je Ugovor između Hrvatskog taekwondo saveza i Specijalne bolnice za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Sv. Katarina” u prostorijama bolnice, (Bračak 8, Zabok). Ovim iznimno važnim Ugovorom osigurava se sustavni pristup prevenciji, dijagnostici i liječenju hrvatskih taekwondo sportaša, a bolnica Sv. Katarina postaje službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su predsjednik Svjetske taekwondo federacije (WTF), prof. dr. Chungwon Choue, veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Park Won-sup, glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Ivan Radoš, predsjednik Upravnog vijeća bolnice, prof. dr. Dragan Primorac te niz proslavljenih hrvatskih taekwondo sportašica i sportaša, osvajačica i osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, uključujući Ivu Radoš, Martinu Zubčić, Vedrana Goleca itd.

Bolnica Sv. Katarina

 

Prof. dr. Dragan Primorac istaknuo je da je taekwondo izvrstan edukacijski alat za mlade i sport koji je promijenio život na bolje njemu i brojnim drugim ljudima te se zahvalio sportašima na odličnoj promociji Hrvatske u svijetu i rekao im da su oni ponos Hrvatske. Aktualni predsjednik HTS-a Toni Nobilo izjavio je kako taekwondo postoji dugih 48 godina u Hrvatskoj i u konstantnom je rastu, zbog čega se i javila potreba za suradnjom s vrhunskom medicinom zbog što boljih rezultata, a Sv. Katarina je kao centar izvrsnosti najbolji odabir. Predsjednik Svjetske taekwondo federacije (WTF), prof. dr. Chungwon Choue, izrazio je sreću i ponos zbog ovog velikog događaja te je napomenuo kako je ovo izvrsna međusobna promocija i suradnja. Glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Ivan Radoš izrazio je zahvalnost na potpisivanju ugovora i suradnji između dvije ustanove izvrsnosti. Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Park Won-sun je tijekom svog prvog javnog nastupa zahvalio prof. Primorcu na pozivu.

O snazi i utjecaju WTF-a najbolje svjedoči podatak da je čak 206 država članica Svjetske taekwondo federacije te da više od 80 milijuna osoba širom svijeta trenira taekwondo. Hrvatski taekwondo savez je s osvojenom 51 medaljom s europskih prvenstava (13 zlata, 13 srebra i 25 bronci), ali i s 19 medalja sa svjetskih prvenstava (2 zlata, 5 srebra i 12 bronci) je najtrofejniji savez olimpijskih sportova u sastavu Skupštine HOO-a po broju medalja s europskih i svjetskih prvenstava. Hrvatski tekvondaši su se vraćali s odličjima s posljednjih dvaju OI, što je pošlo za rukom još samo atletičarima.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Sv.Katarina” europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom, prvenstveno za dijagnostiku i liječenje mišićno-skeletnih oboljenja, sportskih ozljeda, bolesti kralježnice te akutnih i kroničnih bolnih stanja. Bolnica je nositelj certifikata The Leading Hospitals of the World čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojima je dodijeljena ova prestižna nagrada.