Apolitični

Bogata ponuda Bolskog lita

Bolsko lito kreće polako i sigurno i sve do listopada svojim gostima, kao i mještanima svakodnevno nudi pregršt kulturnih i zabavnih programa.

Već godinama prepoznatljiva su glavna zbivanja bolskog ljetnog druženja poput manifestacije Bolska litnja noć, koja predstavlja gastronomsko-glazbeni program na rivi svakoga tjedna, potom bogati i od gostiju uvijek posjećeni Ciklus klasičnih koncerata u Dominikanskom samostanu, također jednom tjedno, te sve popularniji Ciklus ljetnih izložbi u Galeriji Doma kulture. Svakog ljeta turistička zajednica kao domaćin priređuje kazališna gostovanja za djecu i odrasle u atraktivnom ljetnom kazalištu – teatrinu Dva ferala.
Ovo scensko mjesto postalo je kutak u kojem tijekom ljeta možete slušati i gledati poznate jazz glazbenike, uživati u klapskim koncertima ili promocijama knjiga.

Nadalje, ostvarena je suradnja i s nekim važnim kulturnim institucijama s kopna koje svojim gostovanjima upotpunjuju ljeto na Bolu, pa tako klape s Festivala dalmatinskih klapa Omiš gostuju tamo, a drugi etablirani kulturni projekti, kao što su Festival mediteranskog filma Split s projektom Kino Mediteran u Bol, Imena – Festival kulture, Lovely Days – Dani videoumjetnosti, Graffiti na Gradele – Regionalni art festival i Međunarodni brački ljetni karneval, doprinose vrhunskoj promociji i promidžbi ovog mjesta, ne samo kao turističke oaze Mediterana, već i kulturnog središta u kojem gostuju različiti profili umjetnika iz cijeloga svijeta.
Dođite, Bol vas zove.

Više u kategoriji: Turizam

Foto: bol.hr

D. Šabić, mag. nov.