Apolitični

Boćanje – ljubav i šport…

Proteklog vikenda odigrana je finalna utakmica boćarskog turnira na kojoj je pobjednik ekipa „Šimić” iz Dugopolja, u sastavu Mladen Šimić i Marijan Botica, a pobijedili su ekipu „Vodovod” Split, u sastavu Luka Žure i Zdravko Tadić, rezultatom 2 : 0, ili 16-3, 16-3. Na početku turnira nazočnima se obratio Nediljko Sekelez, izrazivši zadovoljstvo uspješnim završetkom za koji je organizator uložio dodatne napore – i rezultat je tu. Najbolji igrač turnira je Mladen Šimić, a sudio je Ivan Velić.


„Kao čovjek zaljubljenik u balote, ponosan sam na sebe i svoju igru jer kao 62-godišnjak, nalazim se među vodećim igračima balota u Dalmaciji, pa i šire budući da sam prisustvovao brojnim turnirima u Vinovu, Kacunaru, na Visokoj, Greben-ožujsko i mnogim drugima, a u većini slučajeva izišao sam kao finalist. No, kada je riječ o ovom jeseničkom turniru, nije mi bilo sve jedno jer je moj protivnik u finalu gosp. Luka Žure, inače poznat i među najboljima u Dalmaciji, ali kojega smo ovoga puta savladali s lakoćom, što je za mene veliki uspjeh. Pripomenimo i to da sam prošle godine 2 puta bio na jeseničkim turnirima i na oba turnira sam bio finalist, a takav rezultat s pravom mogu pripisati našem „trećen igraču – publici njih blizu 100, koja je bila objektivna i grlata”, kaže nam Mladen Šimić.
Na kraju utakmice Nediljko Sekelez finalistima uručio je pehare i uz prigodnu besidu zahvalio se organizatoru na uloženom naporu, da i ovaj turnir završi u najboljem redu, a potom je Romeo Tomaš finalistima uručio i novčane poklone.

Više u kategoriji: Vijesti dopisnika
Piše: Davor Grgat