Apolitični

BMW MK SPLIT slavi svoj 7. rođendan!

Obilježavanje vrijednog rada bilo koje organizacije koja doprinosi društvu uvijek je vrijedna pohvale, ali kada se radi o motorističkim klubovima koje su mnogi donedavno nepravedno svrstavali u negativan kontekst, onda aktivnosti takvih klubova dobivaju još viši smisao. Jedan od takvih klubova je i BMW MK SPLIT, nastao 2009. godine, a njegovi osnivači su Željan Rakela, Ivan Bubalo, Nikša Kašljević i Stipe Jakir.

U početku se zvao BMW klub Split, pa nedugo zatim BMW moto klub Split i ove godine, od 6. lipnja 2016. preoblikuje se u BMW moto klub Dalmaciju. Klub danas ima preko 50-ak članova i to širom Dalmacije, Hrvatske i Europe, a oznake tog kluba nose i u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Osim mirisa benzina, dugih putovanja na dva kotača, članovi kluba poznati su i po humanitarnoj osjetljivosti prema potrebitima.
Ove godine članovi BMW MK SPLIT napravili su i sudjelovali u dvije akcije – Za osmijeh djeteta u bolnici i Split Plus Fashion, humanitarna revija u organizaciji Rotary kluba Split. Osim ove dvije akcije, klub se brine i za štićenike Centra za rehabilitaciju Samaritanci u Splitu. U proteklih 7 godina klub je bio aktivan i pomagao u mnogim humanitarnim akcijama za osobe s invaliditetom, autizmom itd.
– Jako sam ponosan na članove kluba i zahvalan dragom Bogu što nam je dao mogućnosti i svijesti da možemo pomagati drugima. U našem gradu je puno raznoraznih udruga i mišljenja sam da bi svakoj udruzi trebalo biti pod obavezno organizacija barem jedne humanitarne akcije godišnje za potrebite kojih je, nažalost, sve više. – kratko nam je rekao predsjednik BMW MK Split, naš poznati avanturist i putopisac Željan Rakela.


Osim humanitarnog rada, klub je aktivan i u osnivanju i širenju BMW moto klubova u susjednom području, tako je pomogao i uspostavio kontakte u susjednim zemljama, što je urodilo plodom osnivanja novih klubova kao sto su BMW MK Budva, BMW MK Kotor, BMW MK Vlasotince, BMW MK Beograd, a u pripremi su još i BMW MK Ljubljana i BMW MK Zrenjanin. Radi se o prijateljskim klubovima koji Hrvatsku svake godine posjećuju za rođendan BMW MK Split, dok članovi splitskog kluba obilaze njih prilikom organiziranja Balkan Rallyja koji se vozi od 2011. godine i u takvim prilikama jedni druge ugošćuju, osiguravaju hranu, spavanje i sl, samo treba doći, a ostalo je briga domaćina.


Ove godine, točnije u subotu, BMW MK Split slavi svoj sedmi rođendan, ujedno i posljednji po tim nazivom jer zbog velikog interesa i učlanjenja novih članova na području cijele Dalmacije klub mijenja svoj naziv u BMW MK DALMACIJA.
Stoga slavljenici pozivaju sve prijatelje kluba, ljubitelje BMW motora i sve motoriste da se okupe ispred Adventure bara u PC Koteks u subotu u 20 h i provozaju se u zajedničkom defileu do diskoteke O’hara gdje vas očekuje puno dobre vibracije, odlične glazbe, a bit će nešto i za prezalogajiti.
Vidimo se ove subotu u 20 h nedaleko od Adventure bara. Dođite i vi!

Izvor i foto: Željan Rakela