Apolitični

BLOCKBUSTERI NAPOKON STIŽU U KINA I PRIVLAČE PUBLIKU GOTOVO KAO U ‘STAROM NORMALNOM‘

Kina su se vratila. Nakon višemjesečnih odgoda, veliki filmovi, blockbusteri, napokon su počeli stizati u kina i privlačiti publiku gotovo kao u “starom normalnom”.

Solidni hitovi su već postali nastavak “Prizivanja” i “Cruella”, a “Mjesto tišine 2” i novi “Brzi i žestoki” pravi blockbusteri, dok će vjerojatno biti gledani i “Čuvaj me s leđa 2” i crtić “Luka” koji su, kao i “Fast&Furious”, započeli igrati u hrvatskim kinima.

Do kraja ljeta u kinima bismo trebali vidjeti veliki broj atraktivnih ostvarenja (“Stillwater”, “The Suicide Squad”, “Candyman”, “The Green Knight”, “Respect”, “Reminiscence”…) puno veći u odnosu na ljeto 2020., ali prikazivači i distributeri su još uvijek pomalo oprezni u pogledu fiksiranja datuma, ne bi li se dogodila još koja odgoda.

Ipak, nestrpljivo očekivani filmovi koje smo izdvojili zasad su sigurni za (hrvatsku) kinodistribuciju.

BLACK WIDOW
“Black Widow” izgleda kao pravi megaspektakl za veliki ekran i predstavlja Marvelov povratak u kina nakon dvogodišnje pauze.

LEDENA CESTA
Ljubitelji akcije trebali bi doći na svoje s novim akcijskim trilerom popularnog Liama Neesona “Ledena cesta”/”The Ice Road” u režiji Jonathana Hansleigha (“Punisher”) koji je kao scenarist napisao niz hitova (“Umri muški 3”, “Svetac”, “Armagedon”).

FREE GUY
Spojite li “Posljednjeg akcijskog junaka”, “Trumanov show” i crtić “Krš i lom”, dobit ćete film “Free Guy”, blockbuster interesantne premise sa zvjezdanim Ryanom “Deadpool” Reynoldsom kojeg u kinima upravo gledamo u “The Hitman’s Wife Bodyguard”.

OSTARJELI
Kandidat za najoriginalniji film ljeta, možda i godine, novi je misteriozni projekt majstora preokreta M. Night Shyamalana (“The Sixth Sense”, “Unbreakable”, “Signs”, “Glass”).

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Black Widow