Apolitični

Bliži se Zadar Dogus Basketball Tournament

Kada je u pitanju košarka, u gradu Zadru ništa se ne prepušta slučaju, pa se tako i ovih dana na zadarskim ulicama osjeća da je sve spremno za treće izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

Turnir će se održati  u terminima od 22. do 25. rujna u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku, a ugostit će neke od najvećih košarkaških imena s kontinenta. Čast otvorenja turnira pripala je KK Zadru, a u prvoj utakmici suočit će se s turskim rivalom Darussafake Dogus.

Darussafake Dogus jedna je od najboljih ekipa jake turske košarkaške lige, a u prethodnoj sezoni, 2015./2016. bili su finalisti u turskom košarkaškom kupu. Skupinu B, osim KK Zadra i Darussafake Dogusa sačinjava još i Budućnost Voli – najbolji košarkaški klub susjedne nam zemlje Crne Gore te sudionici Final Four ABA Lige.

Skupinu A čine ruski sudionici prošlosezonske Final Four Eurolige – Lokomotiv Kuban i jaki turski klub Fenerbahce. Osim njih, u skupini A je i jedan od najjačih hrvatskih košarkaških klubova- Cedevita, polufinalist ABA lige.

Odlično zagrijavanje za nadolazeću sezonu klubovi će odigrati na Zadar Dogus Basketball Tournamentu, a nakon što gledatelji i navijači procijene u kakvom su igračkom stanju ovih šest jakih košarkaških ekipa preostaje čekati da vidimo hoće li turski klub Fenerbahce i treću godinu uzastopce odnijeti titulu prvaka Zadar Dogusa.

Zadar Dogus Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i organizacijskom palicom tvrtke S Event.

S Event za glavni cilj ima buđenje ljubavi prema košarci, baš na onaj način kako se to u Zadru iskreno osjeća, te obnavljanje svih košarkaških igrališta diljem Hrvatske kako bi se ponovno popularizirao ovaj sport.

Raspored utakmica po skupinama možete pogledati na službenoj stranici Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

Ako ste iz Zadra, vjerujemo da ne trebamo slati neku posebnu pozivnicu kako biste svojim navijačkim umijećem uveličali ovaj događaj, ali ako pak stižete u Zadar, pozivamo vas da slijedite primjer građana grada košarke i navijanjem probudite ljubav prema ovom sportu.