Apolitični

Blessfood – Večera s porukom domaćice Blanke Vlašić visoko podigla letvicu

Nacionalni projekt Blessfood – Večera s porukom, ovog tjedna doživio je svoj peti splitski nastavak. Domaćica prve ovogodišnje večere s humanitarnim podznakom, trofejna sportašica Blanka Vlašić, okupila je velik broj poznatih gostiju, a prikupljena sredstva donirat će se dječjem domu „Maestral”. Projekt Blessfood – Večera s porukom spaja potrebu za pomaganjem i zajedništvom s ugodnim druženjem uz najbolje gastronomske delicije. Naša najbolja atletičarka, Blanka Vlašić, okupila je u restoranu Adriatic Grašo u Splitu preko 90 uglednih gostiju, a sve u svrhu zajedničkog humanitarnog cilja. Mnogobrojne ugledne osobe iz hrvatskog javnog života i medija dokazale su da imaju veliko srce kroz podršku projektu, a isto je učinio i Atrium Hotel, prijatelj projekta.

– „Dobra večer, dragi mladenci, dragi kumovi, dragi svatovi. Večera može početi” – riječi su kojima je Blanka Vlašić otvorila večer. Splitska humanitarna večera protekla je u veseloj dalmatinskoj atmosferi, pjesmi i znaku pozitivnog duha te dokazala da humanost spaja ljude. Za mikrofonom su se izmjenjivali Dražen Zečić, Jole i Marko Pecotić – Peco, dok su večer svojom prisutnošću upotpunili i Ivana Brkljačić, Ana i Lucija Zaninović, Viktorija Rađa, Neda Makjanić-Kunić, Ana Gruica, Marija Pirić, Zvonimir Mihanović i mnogi drugi.
– Osjećam se odlično, malo sam imala tremu jer se po prvi puta nalazim u ovakvoj ulozi, međutim, odlična atmosfera ubrzo me opustila. Pošto sam već imala priliku biti gost na prijašnjim večerama, izuzetna mi je čast ovog puta biti domaćin ovako hvale vrijednom projektu, pogotovo u mom rodnom Splitu. Iz privatnih razloga i lijepih uspomena odabrala sam dječji dom „Maestral”. Poznajem ljude koji rade kao i djecu koja se nalaze u domu te je Maestral bio jedini logičan izbor. – izjavila je domaćica večeri, Blanka Vlašić.
– Obitelj Vlašić već je mnogo puta pomogla našoj velikoj obitelji, što nam je od velikog značaja jer smo jedini dječji dom koji pokriva tri županije. Sredstva koja su večeras prikupljena namjenski će se utrošiti u opremanje novih stanova. Naš cilj je program organiziranog stanovanja, a to najbolja alternativa biološke obitelji za svu djecu. Hvala svim predivnim ljudima velikog srca. – rekao je Miljenko Grabar, ravnatelj dječjeg doma Maestral.
– Čast mi sudjelovati na ovoj humanitarnoj večeri. Ako imamo vremena i mogućnosti, bilo kakve, pomoći drugima, mislim da je to najljepše što nam se u životu može dogoditi, da smo upravo mi ti koji mogu pomoći. Zadovoljstvo mi je što sam dobio tu priliku i jedno veliko hvala Blanki. – izjavio je Dražen Zečić.
Održana Blessfood Večera s porukom, 26. u nizu, ujedno je prva humanitarna večera koja se održala ove godine, a na svakoj se prikupljena sredstva doniraju ustanovi po izboru domaćina.

Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: blessfood.com
D. Šabić, mag. nov.