Apolitični

U Blatu na Korčuli održana Večer popularnih skladbi 50. FDK Omiš 2016.

Proteklog vikenda (4. Lipnja započeo je ovogodišnji Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016. u gotovo potpuno ispunjenoj Velikoj dvorani Doma kulture u Blatu na Korčuli gdje je održana Večer popularnih skladbi, čime je jubilarni 50. Festival započeo realizaciju svojih programa izvan Omiša.

Ova večer održava se u suradnji s Općinom Blato već dvanaestu godinu za redom, što pokazuje sjajnu i dugu tradiciju. U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupilo je ukupno 9 klapa koje je s posebnom pozornošću pratilo Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: mo. Mojmir Čačija, prof. Velebit Veršić i mr. Marijo Krnić, te su na osnovu njihovih odluka najuspješnijim klapama u Večeri popularnih skladbi dodijeljene sljedeće nagrade:


Nagrade Stručnog ocjenjivačkog povjerenstva:
Nagrada stručnog povjerenstva (Zlatni lipin cvit) za najbolju izvedbu pripala je muškoj klapi
KOLAPJANI iz Siska;
I. nagrada za najbolju obradu popularne skladbe (Zlatni lipin cvit) dobio je Živko Ključe za skladbu «Šjor bebo kapetan» (Đurđe Novković, Željko Sabol), u izvedbi muške klape SV. NIKOLA iz Metkovića;
II. nagrada za najbolju obradu popularne skladbe (Srebrni lipin cvit) dobio je Milivoj Rilov za skladbu «Žuta ruža» (Đurđe Novković), u izvedbi ženske klape ALEGRIJA iz Supetra;
III. nagrada za najbolju obradu popularne skladbe (Brončani lipin cvit) dobio je Duško Tambača za skladbu «Sunčane fontane» (Zdenko Runjić), u izvedbi ženske klape FILIP DEVIĆ iz Splita.
Nagrada publike:
Nagradu publike (Zlatni lipin cvit) dobila je muška klapa FILIP DEVIĆ iz Splita.
Posebno zadovoljstvo organizacijom i klapskim programom na Korčuli iskazao je ravnatelj festivala prof. Mijo Stanić najavivši već sljedeći vikend klapske pjesme na Komiži u Večeri mješovitih klapa.

Izvor i foto: fdk.hr