Apolitični

“Blago našeg Marjana” projekt za splitske učenike

“Blago našeg Marjana” naziv je projekta kojim će u travnju i svibnju oko 1.700 učenika četvrtih razreda svih 27 splitskih osnovnih škola poučnom šetnjom obilaziti tu park šumu, odnosno 178 metara visoko brdo te se upoznavati s njegovim prirodnim i kulturnim vrednotama.

Projekt je u utorak predstavljen u Gradskoj upravi, gdje je njegova voditeljica Anđelka Visković rekla kako se projekt ove godina organizira prvi put, a ubuduće bi trebao postati tradicionalna šetnja za učenike. Prva skupina splitskih učenika četvrtih razreda u poučnu će šetnju Marjanom krenuti 5. travnja, a troškovi projekta cijene se na 40.000 kuna koje će financirati iz gradskog proračuna.
Učenike će u šetnju Marjanom voditi stručni edukatori, koji će ih podučavati o znamenitostima te o očuvanju i zaštiti prirode. Visković je kazala kako su pripreme za realizaciju projekta trajale godinu dana, a u njih su bili uključeni i ravnatelji svih splitskih osnovnih škola. Nakon šetnje, učenici će izrađivati školske plakate na kojima će predstavljati svoje doživljaje i svi će radovi biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a planira se i održavanje kviza znanja o Marjanu.
Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević rekao je kako je “Blago našeg Marjana” iznimno važan projekt za Split, jer će kod učenika razvijati kulturu boravka u prirodi. “Želimo zašititi Marjan kao veliko kulturno blago Splita i kao takvog ga predati budućim naraštajima,” poručio je Kovačević.

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor: HINA
Foto: marjan-parksuma.hr
D. Šabić, mag. nov.