Apolitični

Blagdanski dani u Splitu…

Blagdanski dani u Splitu u znaku su zabave, glazbe i umjetnosti koju vam donosi bogati program Adventa u Splitu. Posjetite veliki Božićni sajam i uživajte u raznovrsnoj ponudi prigodnih suvenira, nakita, ukrasa te pronađite jedinstven poklon za svoje najmilije. Razmazite svoja osjetila gastronomskim poslasticama koje nude šarmantne kućice uz zvukove veselih božićnih hitova te iskoristite priliku za obiteljsko druženje uz bogat dječji program. Dođite u Split i doživite najzabavniji advent, s napomenom da ne zaboravite sunčane naočale!
28.11. subota – zapaljena prva adventska svijeća kod Bajamontijeve fontane
Božićna bajka u Splitu donijet će osmijeh na lica naših najmlađih. Glazbeni i dramski programi, plesni nastupi splitskih „Srdelica” i prigodni darovi, samo su dio brojnih iznenađenja.
Na središnju pozornicu na Rivi, uz pune vreće poklona i zvukove veselih blagdanskih pjesama, dolaze nam najdraži blagdanski likovi – sv. Nikola, sv. Luce i Djed Božićnjak.
Draga djeco, povedite svoje roditelje na božićnu bajku u Splitu.
Šestu godinu za redom u staroj Gradskoj vijećnici održava se međunarodna izložba božićnih jaslica.
Od 13. 12. 2015. do 6. 1. 2016. posjetite jedinstvenu izložbu u ovom dijelu Europe i upoznaje inovativne tehnike izrade božićnih jaslica. Ovo je prilika da na jednom mjestu pronađete djela male djece i vrhunskih akademskih umjetnika. Posjetite ovu izložbu koja će vas zasigurno inspirirati za izradu vlastitih božićnih jaslica.
Da su Splićani uvijek spremni činiti dobro, dokazuju brojna humanitarna događanja koja se organiziraju tijekom cijele godine, ali i u ovo blagdansko vrijeme.
4.12. sv. Nikola je svojim zabavnim programom i prigodnim poklonima uveselio djecu s Odjela za dječje bolesti KBC-a Split.
Akcija „Sv. Luce donosi osmijeh” od ponedjeljka, 7.12., do nedjelje,13.12., već tradicionalno senzibilizira javnost o problemima djece iz Doma „Maestral”.
Dana 13.12. u 11 sati na središnjoj pozornosti pozornici na Rivi ženska klapa „Marjan”, muška klapa „Ježinac”, KUD „Jedinstvo”, Mažoretkinje grada Splita i dječji zbor „Srdelice”, ispunit će ovu humanitarnu akciju s obiljem pjesme, plesa i božićnog veselja.
Ove godine adventska događanja prilagođena su djeci s posebnim potrebama. Stoga, 6.12. u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom organiziramo prigodni vlakić koji će našoj djeci ove blagdane učiniti nezaboravnim.
Od 4.12. do 8.01. posebno ukrašena i uređena splitska Pjaca kroz gastronomiju, glazbu, kulturu i druženje slavi najljepše doba godine.
Uplovite u glazbeni vremeplov i svaki tjedan okusite adventske delicije iz svih dijelova Hrvatske.
Budite dio ovog nezaboravnog adventa koji vraća stari sjaj Pjaci, biseru tradicije Splita. Neka vam prosinac prođe u znaku radosti, darivanja, ljubavi i dobrih djela u gradu Splitu.
Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: visitsplit.com
D. Šabić, mag. nov.