Apolitični

Blagdan sv. Stjepana u Zatonu uz glazbu i Dubrovačke primorske svatove

Prvog vikenda u kolovozu, uz uživanje u moru i kupanju na Elafitima i Zatonu, održalo se niz zabavnih programa koje već tradicionalno organizira TZ grada Dubrovnika uz podršku ovdašnjih ljudi koji na svojstven način oživljavaju ovaj biserni jug Hrvatske. Tako je na Lopudu koncert održao Dario Čagalj na gitari u crkvi sv. Nikole, dok je u Zatonu bili spektakularno zahvaljujući dobro organiziranim Jadranskih igrama i pučkoj fešti gdje je goste i prijatelje zabavljao popularni Giuliano. Ovog ponedjeljka ujedno se obilježava blagdan sv. Stjepana koji će se u Zatonu obilježiti nastupom Limene glazbe Zaton i Dubrovačkih primorskih svatova. U Luci Šipanskoj također će se proslaviti Sv. Stjepan, a i započet će Ljetna škola filma, sada već tradicionalno edukativno i zabavno događanje na ovom prekrasnom otoku.

Dodajmo kako udruga Dubrovački primorski svatovi djeluje na području Dubrovačko- neretvanske županije, a sve češće se pozivaju iz drugih krajeva Lijepe Naše kako bi pokazali tradiciju svog lijepog mjesta. Izvode dubrovačku primorsku svadbu i folklor dubrovačkih Gornjih sela. Njeguju i obnavljaju folklor i etno baštinu s ciljem pozitivne promjene u zajednici kroz obnovu etnografskog fundusa u svrhu poboljšanja uvjeta života stanovnika Gornjih sela. Ovo su riječi koje ohrabruju mnoge udruge dubrovačkog kraja koje svojim radom i ljubavlju čuvaju kulturnu baštinu i naslijeđe s juga Hrvatske.
Dođite u ovu prirodnu ljepotu u blizini Dubrovnika, povedite svoje prijatelje i uživajte u ljetnim čarima i delicijama Zatona i Šipanske luke.
Više u kategoriji: kultura, turizam
Foto: experience.dubrovnik.hr, facebook.com,
D. Šabić, mag. nov.