Apolitični

Blagdan sv. Roka – Klis slavi

Svečana sveta misa služit će se u poslijepodnevnim satima s početkom u 18 sati, a blagdan sv. Roka časti se u Klisu kao suzaštitnika župe, a ujedno je to i Dan općine Klis.

U ovom atraktivnom mjestu nadomak Splita borave domaći i strani gosti koji se žele upoznati sa starom drevnom utvrdom kao povijesnim simbolom kliškog kraja.
Današnja proslava sv. Roka, kao i dosadašnjih godina, proteći će u blagdanskom ozračju, uz niz crkvenih i svjetovnih događanja.

Blagdan sv. Roka Klis ugošćuje

Svečana sveta misa služit će se u poslijepodnevnim satima s početkom u 18 sati, uz svečanu procesiju užim središte Klisa kojim će se pronijeti kip sv. Roka, a svojom svirkom i mimohodom obogatiti članovi KGD Mosor i članovi povijesne postrojbe Kliški uskoci.


U svečanoj povorci će uz crkvene velikodostojnike koje će predvoditi domaćin, don Miro Šestan, biti nazočni i čelnici općine Klis, načelnik Jakov Vetma, zamjenik načelnika Marko Galić i predsjednik Općinskog vijeća Josip Didović sa suradnicima i općinskim vijećnicima. Na kraju svete mise tradicionalno će se obaviti blagoslov djece. Po završetku crkvenog dijela svečanosti, podno kliške tvrđave, na središnjem trgu na Megdanu nastavlja se pučka fešta uz bogatu ponudu jela i pića i besplatnu zabavu uz grupu Uzbuna i Giuliana. Kraj programa upriličit će već tradicionalni vatromet koji će raznovrsnim bojama i čudnovatim izgledom zahvaliti svima koji su došli u ovaj slavljenički kraj.