Apolitični

Bivši inženjeri Tesle tvrde kako je snimka mogućnosti Autopilota 2.0 montaža!

Videozapis je montiran kako bi se uklonile snimke nesreće, i nastavlja se koristiti za promicanje sustava do danas

Poznati rani videozapis Tesle, u kojem kompanija promovira svoj samovozeći sustav Autopilot 2.0 bez ikakvog ljudskog utjecaja, koji je izvorno objavljen 2016. godine i koji je i danas dostupan je prema skupini bivših zaposlenika izmontiran.

Naime, dva bivša člana tima “Autopilot” progovorili su anonimno za New York Times, da je automobil koristio trodimenzionalnu digitalnu kartu rute koja je bila unaprijed planirana, što je značajka nedostupna vozačima koji koriste komercijalnu verziju sustava.

Još alarmantnije je da je navodno u jednom trenutku snimanja automobil prilikom korištenja autopilota udario u ogradu uz cestu na imanju Tesle, te je morao biti popravljen, tvrde tri osobe koje su radile na videu.

‘Kamere nisu oči! Pikseli nisu mrežnice! F.S.D. računalo nije ništa slično vizualnom korteksu!’ rekao je Schuyler Cullen, koji je nadgledao Samsungov tim za autonomnu vožnju. Amnon Shashua, izvršni direktor Mobileyea, u međuvremenu optužuje Teslu da je više vođen prodajom nego činjenicama. ‘Ne treba biti zaokupljen onim što Tesla govori. Istina nije nužno njihov krajnji cilj. Krajnji cilj je izgraditi posao’.

Videozapis možete pogledati OVDJE.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay