Apolitični

Birajte Rotari Magnum za posebne prilike

Trentino se nalazi u srcu talijanskih Dolomita i predstavlja jedan od najboljih područja za proizvodnju vina Trentodoc zahvaljujući savršenoj kombinaciji vinograda, terena, ali i mikroklimatskim različitostima.Trentodoc je naziv koji se koristi za pjenušava vina proizvedena klasičnom metodom, u Trentino području.

Rotari pjenušci dolaze iz srca Dolomita. Planinska klima, posebna njega vinograda, predanost vinara ručnoj obradi i berbi grožđa daju život svježim i mirisnim mjehurićima te su pravi odraz karakteristika same regije.

Rotari pjenušci odlikuju se jedinstvenim stilom: svježi, mirisni i elegantni te se idealno sljubljuju s talijanskom, ali i i međunarodnom kuhinjom. Proizvode se od grožđa sorte chardonnay u najvećem postotku, odabranog i branog rukom, koje potječe isključivo iz najboljih vinograda s brežuljaka Trentino.

Pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od grožđa chardonnay i pinot crni. Slamnate je boje. Miris je jasan, intenzivan i elegantan. Okus je suh, svjež, dobro izbalansiran i skladan. Pjenušavost je fina i ravnomjerna. Idealno za aperitiv ili uz ribu.

Više na: www.vinoteka-viola.com / www.wineshop.hr
P. Mimica, mag.ing.agr.