Apolitični

Birajte jednu od četiri TERRE Cattunar!

Jedinstvena prednost postojanja četiri vrste različite zemlje (crvene, bijele, sive i crne) omogućava da malvaziju doživite na četiri različita načina, okusa i mirisa.

SIVA ZEMLJA
Ima lijepu slamnatožutu boju sa zelenkastim odsjajem, kristalno je bistra i djelomično gusta. Miris ima izraženu intenzivnost, fine je kakvoće, a dominira bijeli cvijet akacije, mediteransko aromatično bilje i menta. Vino je suho, toplo, djelomično mekano, svježe, mineralno, punog tijela, harmonično, trajnog okusa i lijepog završetka.

CRVENA ZEMLJA

Boja slamnatožuta sa zelenkastim odsjajem, kristalno bistra, intenzivna i jako topla. Ovo je tipična sortna malvazija, gdje prevladava lipa, akacija, bijelo od limunove kore, slatko medna nota (livadni med), pun i baršunast miris. Vino je suho, toplo i mekano. Svježe u ustima s dozom slanosti i ugodne sortne gorčine.

CRNA ZEMLJA

Vino je zlatnožute boje koja je kristalno bistra, duboka i jako topla. Intenzivnog je mirisa, fina i ugodna, prevladava sijeno, med, sušene jabuke i cvijet maslačka. Vino je suho, toplo, mekano, djelomično svježe, mineralno, kremozno, mesnato te punog tijela prema robusnosti. Djelomično je uravnoteženo, trajnog okusa i dugačkog završetka.

BIJELA ZEMLJA

Vino je slamnatožute boje sa zelenkastim tonovima. Ima izražen miris, fin, s dominantnom bazgom i jasminom, citrusne note, malo egzotičnog voća te lijep i elegantan miris. Vino je suho, djelomično toplo i mekano u ustima, svježe i lagano mineralno.

Više na: www.vinoteka-viola.com / www.wineshop.hr

P. Mimica, mag. ing. agr.