Apolitični

Biograd Boat Show – sajam morskih jurilica

Biograd Boat Show ove godine ponovo bilježi rekordan interes domaćih i međunarodnih izlagača – sav raspoloživ prostor na sajmu koji se održava u centru marine Kornati u Biogradu na Moru rasprodan je tri tjedna prije manifestacije. Oni koji dobro prate ovakva događanja znaju da je sajam prepoznat po posebnoj, gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada sa šarmom, prihvatljivim cijenama i kvalitetnom infrastrukturom. Pokretni pontonski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad nudeći jedinstven i atraktivan doživljaj. Zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa uz vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u središtu grada, nadomak marine, do kasnih sati. Ovu godinu očekuje nas još jedan rekordan sajam, s povećanjem prošlogodišnjih brojki od 276 izlagača i 291 plovila. Sve tri izložbene hale su rasprodane tri tjedna prije sajma, uključujući proširenu halu C, priopćili su iz Ilirije, organizatora sajma. Na novom pontonskom mostu, a zbog povećanog interesa izlagača, bit će izložene jedrilice, katamarani i trimarani.

Organizatori ističu još jednu zanimljivost koja se odnosi na najveći porast u segmentu višetrupaca. Najbrojniji su katamarani s jedrima dužine od 40 do 52 stope, a posjetitelji će također moći vidjeti i trimaran s jedrima kao i motorne katamarane. I ovaj Biograd Boat Show obilježit će kontinuirani rast međunarodnih izlagača. Sve više brodogradilišta izravno dogovaraju sudjelovanje na sajmu za svoje prodajne predstavnike iz različitih zemalja budući da sajam bilježi velik broj međunarodnih posjetitelja. Od važnijih događanja treba izdvojiti zajednički seminar Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma na temu strategije razvoja nautičkog turizma te predavanja, prezentacije i praktične radionice o održavanju plovila.
Nadamo se kako će mnogi ljubitelji morskih jurilica posjetiti Biograd Boat Show od 22. do 25. listopada i uživati u ljepoti i raskoši plovila, a možda i kupiti neki od njih.

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Izvor i foto: biogradnamoru.hr
D. Šabić, mag. nov.